Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Διψάει” για άνοδο η Σοφοκλέους

Επανέρχονται εμφανέστερα πλέον οι ισχυροί ”παίκτες” -ξένοι και Έλληνες- ως αγοραστές σε μετοχές εταιριών που κατά παράδοση αποτελούν επιλογές τους. Η απροθυμία για πωλήσεις υποχρεώνει τους ενδιαφερόμενους να θέσουν υψηλότερα τον πήχη. Πάνω από 200 μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ υπεραποδίδουν μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση. Ισχυρά κέρδη για Τ.Τ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά υψηλότερα των 3.600 μονάδων, με τον FTSE 20 να αντιδρά κατά 1,17%, διαμορφώνεται υψηλότερα η αγορά.

Με τις συναλλαγές να έχουν ενισχυθεί συγκριτικά μετά τις 12:30-12:45, καθώς απορροφάται η προσφορά στη μετοχή της Εθνικής μέχρι τα 29,42 ευρώ (-34%), ξεπερνούν το ένα εκατ. τεμάχια (στις 14:15) οι συναλλαγές στην Αγροτική (4,6%), ενώ υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα σημειώνεται στην Εμπορική (1,5%), λιγότερο στην Alpha (0,9%) και ορισμένους ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Βραχυπρόθεσμα όμως το ενδιαφέρον φαίνεται να επικεντρώνεται σε μετοχές της ευρύτερης μεγάλης κεφαλαιοποίησης και σε επιμέρους μετοχές.

Να σημειωθεί πως στην ημερίδα της Alpha Finance, την προηγούμενη Παρασκευή, παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγμένες: Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Intracom, Forthnet, Τιτάν, Ελληνική Τεχνοδομική, Μυτιληναίος-Αλουμίνιο-Μεκτα και τα Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Θα πρέπει επίσης να προσεχτεί πως σε όσες μετοχές εταιριών που από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας βρίσκονταν σταθερά στο επίκεντρο ενδιαφέροντος ξένων και Ελλήνων διαχειριστών αλλά και ισχυρών ιδιωτών επενδυτών, με φειδωλή όμως την προσφορά οι εν δυνάμει αγοραστές υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να ανέβουν υψηλότερα.

Αυτό είναι εμφανέστερο στην περίπτωση των Μινωικών Γραμμών, όπου τοποθετείται σταδιακά, χωρίς όμως να ”εκβιάζει” ξένος διαχειριστής, ένας-δυο Έλληνες θεσμικοί και ένας ισχυρός ιδιώτης.

Να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη για την προηγούμενη Παρασκευή γενική συνέλευση της συνδεδεμένης HSW αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες.

Ανάλογες περιπτώσεις όμως διαμόρφωσης υψηλότερης τιμής λόγω απροθυμίας των πωλητών ενδέχεται να σημειώνονται για τη μετοχή της Spider, Δομική Κρήτης, Intrakat, Eurodrip, Παρνασσός και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v