Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την Εμπορική, το ενδιαφέρον της HSBC για την απόκτηση ποσοστού του The Mall Athens, τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την Εμπορική, το ενδιαφέρον της HSBC για την απόκτηση ποσοστού του The Mall Athens, τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Εθνική: Τον τελευταίο μεγάλο στόχο της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί η ρουμανική CEC, για την οποία είναι διατεθειμένη να επενδύσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ ώστε να την αποκτήσει, σύμφωνα με το κεντρικό άρθρο στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Χρηματιστήριο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συνολικά, μέχρι το τέλος του 2006, η Εθνική φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει επιπλέον 3-3,5 δισ. ευρώ (δημόσια προσφορά στη Finansbank, Vojvodjanska και CEC).

Lamda Development: Κοντά στην πρώτη της επένδυση στο χώρο του real estate στην Ελλάδα βρίσκεται η HSBC, εάν τελικά ευοδωθούν οι συνομιλίες που έχει με τη Lamda Development για το The Mall Athens. Με ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η διοίκηση της Lamda Development επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο για μεταβίβαση ποσοστού του εμπορικού κέντρου The Mall Athens.

Kleemann: Δραστηριοποίηση στην παραγωγή ανελκυστήρων που προορίζονται σε ουρανοξύστες επιδιώκει η εισηγμένη Kleeman Hellas, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη τις πρώτες επαφές για συγκεκριμένα έργα σε χώρες της Ευρώπης και στην Ωκεανία, και υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα πξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ.

Οδικά έργα: Το οριστικό σχέδιο για το πρόγραμμα των νέων αυτοκινητόδρομων στην Αττική ανακοινώνει εντός των επόμενων ημερών ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Σύμφωνα με την Ημερησία, στο πακέτο εξετάζεται και η σύνδεση της Αττικής Οδού με τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ στους σχεδιασμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ περιλαμβάνεται και η επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό.

ΟΤΕ: Με απεργιακές κινητοποιήσεις, ίσως και από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου, απειλούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ αν η διοίκηση του Οργανισμού επιμείνει στην απόφασή της για αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ένταξη του ΟΤΕ στον νόμο περί ΔΕΚΟ, γράφει η Ημερησία.

Φορολογία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αύξηση των φορολογικών εσόδων είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της Ημερησίας, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Οικονομικών ”εξαπολύει φορολογική επίθεση για να ανακόψει την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων που φαίνεται ότι συνεχίζεται και τον Ιούνιο”. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το οικονομικό επιτελείο θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο που περιλαμβάνει φορολογικούς ελέγχους σε εισηγμένες και επιχειρήσεις που ”κλέβουν” τον ΦΠΑ, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα και νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v