Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμά η Πειραιώς Securities για τις κατασκευές

Τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής ξεχωρίζει η Πειραιώς Securities, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις πλέον αγαπημένες της μετοχές, και ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή με τιμή-στόχο τα 8,8 ευρώ και σύσταση ”outperform”. Στα 6,3 ευρώ η τιμή για ΓΕΚ και στα 10,8 για την Τέρνα. Για την JP Αβαξ δεν θέτει αξιολόγηση αναφέρει ωστόσο τις ”καλές” προοπτικές του ομίλου.

Τι εκτιμά η Πειραιώς Securities για τις κατασκευές
Την μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής ξεχωρίζει η Πειραιώς Securities κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις πλέον αγαπημένες της μετοχές ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 8,8 ευρώ και σύσταση outperform.

Σε report της για τον κατασκευαστικό κλάδο με ημερομηνία 19 Ιουνίου, η χρηματιστηριακή επανεκκινεί την κάλυψη των ΓΕΚ και Τέρνα με τιμή στόχο τα 6,3 και 10,8 ευρώ, αντίστοιχα και με κοινή σύσταση ”outperform”.

Για την JP Αβαξ, η Πειραιώς δεν θέτει κάποια αξιολόγηση, αναφέροντας ωστόσο πως ”βλέπει” καλές προοπτικές για τον όμιλο.

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, από τα τέλη Μαρτίου έως τώρα η Ελληνική Τεχνοδομική και ο όμιλος ΓΕΚ-Τέρνα έχουν κερδίσει μια σειρά μεγάλων διαγωνισμών για ανάληψη έργων, κάτι που αποτελεί εχέγγυο για τη μελλοντική τους κερδοφορία.

Ειδικότερα γα την Ελληνική Τεχνοδομική, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο όμιλος παραμένει ηγέτης στην κατασκευαστική δραστηριότητα ενώ έχει κάνει σημαντικά βήματα και στον τομέα της αιολικής ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και το real estate. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2,7 δισ. ευρώ.

Για τον όμιλο ΓΕΚ-Τέρνα η χρηματιστηριακή τονίζει ότι, παρά τα αδύναμα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ο όμιλος παρουσιάζει μία από τις καλύτερες διασπορές δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά, με σημαντική παρουσία στην ηλεκτρική ενέργεια, το real estate και τα δημόσια έργα.

Για τον όμιλο JP Άβαξ η Πειραιώς επισημαίνει τις καλές προοπτικές του ομίλου παρά την υποχώρηση στα έσοδα πρώτου τριμήνου. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εκτιμάται στα 550 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v