Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ο τραπεζικός κλάδος στο επίκεντρο

Η αστάθεια θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη φημολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Ο τραπεζικός κλάδος στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η αστάθεια θα συνεχίσει να είναι το χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία στο πρωινό report της αναφέρει ότι δεν αναμένει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο των συναλλαγών σήμερα.

Η Proton Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει τις τάσεις των διεθνών αγορών, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος.

Η Σίγμα Securities αναφέρει ότι βραχυπρόθεσμα η αγορά θα οδηγηθεί από τις διεθνείς τάσεις, καθώς και από τις φήμες περί συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τραπεζικό κλάδο.

Η Σοφοκλέους ανέκαμψε την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές και ορισμένες αναδυόμενες αγορές, δείχνοντας κάποια σημάδια σταθεροποίησης μετά την πρόσφατη πτώση, σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Η Εγνατία αναφέρει πάντως ότι ακόμα δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει αντιστροφή της τάσης, τονίζοντας ότι η αστάθεια θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις, με τη φημολογία περί συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο να παίζει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η αγορά.

Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, καθώς και οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, στο τέλος της εβδομάδας.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή, με εβδομαδιαία αύξηση της τάξης του 1,1%. Όπως σημειώνει η Marfin Analysis, η ελληνική αγορά έκλεισε πριν αρχίσουν να καταγράφουν πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια. Ο τζίρος άγγιξε τα 401 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTΑSE 20 και FTSEM 40 να ενισχύονται κατά 0,75% και 0,46% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v