Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας (που ξεκινά σήμερα), ο διαγωνισμός του ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα”, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας (που ξεκινά σήμερα), ο διαγωνισμός του ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα”, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Εμπορική: Στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες. Χθες η Τράπεζα Κύπρου γνωστοποίησε την πρόθεσή της να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ελκυστικότερη αυτής της γαλλικής Credit Agricole. Αύριο θα πραγματοποιηθεί για το θέμα συνάντηση επιτελών της κυπριακής τράπεζας με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Εθνική: Ξεκινά σήμερα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας και η διοίκηση του ομίλου συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τα road shows στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την Ημερησία, χθες, κατά τη διάρκεια του road show στο Λονδίνο οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επικείμενη εξαγορά της Finansbank από την ΕΤΕ. Όσο για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της Bank of Alexandria, αναφέρει το δημοσίευμα, πηγές από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ανέφεραν ότι η Εθνική κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ”κατέβει” στο διαγωνισμό, καθώς προέχει η επέκταση στη Ρουμανία, η εξαγορά στην Τουρκία και η ολοκλήρωση της εξαγοράς στη Σερβία.

ΟΠΑΠ: Στα 160 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος του ”Πάμε Στοίχημα”, σύμφωνα με την Ημερησία, κατά τις πρώτες εννέα μέρες διεξαγωγής αγώνων του Μουντιάλ. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στην εξέλιξη του διαγωνισμού για το ”Πάμε Στοίχημα”, η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν θα ζητήσει από το νέο σύμβουλο την εγγύηση κερδών που της εξασφαλίζει η σημερινή σύμβαση με την Intralot.

ΟΤΕ: Νέα επιστολή-”βόμβα” με την οποία ζητεί έξι αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ έστειλε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού, Π. Βουρλούμης, στην ομοσπονδία εργαζομένων. Μεταξύ άλλων, ζητεί απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα στις προσλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών, νέο σύστημα αξιολόγησης που θα καθορίζεται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου και καθυστέρηση της μισθολογικής εξέλιξης ανάλογα με την αξιολόγηση ή την πειθαρχική ποινή.

Οικονομία: ”Η Ελλάδα δεν ακολουθεί σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και ως εκ τούτου θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα το 2007”, τόνισε χθες σε αποκλειστική συνέντευξη σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Γ’ ΚΠΣ: Τα σοβαρά προβλήματα στην απορρόφηση κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ τίθενται επί τάπητος στη σημερινή 9η Επιτροπή Παρακολούθησης. Όπως αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες, η κυβέρνηση προχωρεί σε συρρίκνωση του Γ’ ΚΠΣ, που θα οδηγήσει σε αδυναμία χρηματοδότησης όλων των ενταγμένων έργων και την απένταξη κάποιων από αυτά, προκειμένου να αποφύγει την απώλεια κοινοτικών πόρων, μετά την αποτυχία της να επιταχύνει την απορρόφηση των κονδυλίων.

Ενέργεια: Την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά έργα της Ευρώπης, αξίας 600 εκατ. ευρώ, στην ΠΓΔΜ διεκδικούν ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v