Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλά κρατεί η ανοδική αντίδραση

Με νέα άνοδο για το Γενικό Δείκτη και την πλειονότητα των μετοχών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχειρούμενη ανοδική αντίδραση σε συνάρτηση βεβαίως με το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Σημαντικά κέρδη για Mid 40 - Small Cap 80, Τρ. Κύπρου και ΤΤ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται η επιχειρούμενη ανοδική αντίδραση που όπως διαφαίνεται μπορεί να έχει συνέχεια αν συνηγορήσει στην προσπάθεια και το διεθνές κλίμα.

Το γεγονός ότι αρκετοί διεθνείς οίκοι αρχίζουν να εκφράζονται θετικά για το ΧΑ σε συνδυασμό με ότι αρκετοί ξένοι κλείνουν εξάμηνο στο τέλος του μήνα αφήνει ανοικτή θέση στο σενάριο που θέλει να γίνει προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων, καθώς στα περισσότερα placements που έλαβαν χώρα από την αρχή του χρόνου οι τιμές των μετοχών είναι σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου παραμένουν επιφυλακτικοί, θεωρούν όμως ότι σε περίπτωση που οι δεικτοβαρείς τίτλοι συνεχίσουν να διαμορφώνουν θετικό κλίμα, σταδιακά, θα επιστρέψουν και οι φήμες για επικείμενες επιχειρηματικές κινήσεις που θα αφορούν την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση και μαζί με αυτές το σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ δεν λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις στις τράπεζες είναι μπροστά και δεν αποκλείεται να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις και ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι με τις επόμενες αντιστάσεις να οριοθετούνται για το Γ. Δ. στις 3.654, 3.671. 3710 μονάδες.

Από τις μετοχές του FT 20 την παράσταση έκλεψε η Intracom με κέρδη 11,47% εν μέσω φημών και για νέες επιχειρηματικές ειδήσεις, κέρδη μεγαλύτερα του 4% για Folli Follie και ΕΛΤΕΧ, αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και θετικό πρόσημο για Εμπορική, Πειραιώς, Γερμανό, ΔΕΗ και Τιτάνα.

Αντίθετα σημαντικές απώλειες για τα ΚΑΕ (-5,78%), αξιοσημείωτες απώλειες για 3Ε, και πτώση για Hyatt, Εθνική και Alpha.

Ο Γ.Δ. για μια ακόμη συνεδρίαση ξεκίνησε με ανοδικό gap, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφτασε έως τις 3.640,77 μονάδες και έκλεισε στις 3.620,98 με κέρδη 1,47%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 255 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 19,9 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τουλάχιστον ικανοποιητική αν επιδείξει συνέχεια η τελική εικόνα με 248 ανοδικές μετοχές έναντι 33 πτωτικών και 18 τίτλοι με κέρδη από 8 έως 19,4%.

Αναφορικά με τις επιμέρους μετοχές με επιθετικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης η Εβροφάρμα, σημαντικά κέρδη για Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Ελινόιλ, Spider, Βωβό, Altec, Μινωικές, Intrakat και Reds, αν συνεχίσει να αυξάνει συναλλαγές ίσως χρειάζονται προσοχή Μινέρβα και Κέκροψ, ενώ υπό προϋπόθεσεις μπορεί να χαρακτηριστεί ενδιαφέρουσα η Μαξίμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v