Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ποιες ελληνικές μετοχές προτιμά τώρα

”Ελκυστική μετά την πτώση”, τιτλοφορείται η έκθεση της UBS για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με ημερομηνία Ιούνιος 2006. Βάσει των θεμελιωδών προοπτικών, ο οίκος διατηρεί την πεποίθησή του ότι οι ελληνικές μετοχές που παρακολουθεί μπορούν να ανακάμψουν και ξεχωρίζει έξι τίτλους.

UBS: Ποιες ελληνικές μετοχές προτιμά τώρα
”Ελκυστική μετά την πτώση”, τιτλοφορείται η έκθεση της UBS για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με ημερομηνία Ιούνιος 2006. Βάσει των θεμελιωδών προοπτικών, ο οίκος διατηρεί την πεποίθησή του ότι οι ελληνικές μετοχές που παρακολουθεί μπορούν να ανακάμψουν, κάνοντας λόγο για σταδιακή ανάκαμψη στον ορίζοντα.

Στις μετοχές που προτιμά μετά την πρόσφατη πτώση η UBS Περιλαμβάνει την ΕΧΑΕ, το Μυτιληναίο, την Intralot, την Τέρνα, την Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η σταθερότητα της ελληνικής αγοράς μοιάζει σημαντικά υποτιμημένη, αναφέρει η UBS, εκφράζοντας την εκτίμηση πως τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν καλά: Η Ελλάδα έχει ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ και κατανάλωσης αντίστοιχους των αναδυόμενων αγορών, αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνει τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής ισοτιμίας, πολιτικής και επιτοκίων.

Ο διεθνής οίκος υποστηρίζει ότι τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών ενδέχεται να διαμορφωθούν υψηλότερα των προβλέψεων (η ίδια εκτιμά ότι τα κέρδη του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων θα ενισχυθούν κατά 20% στην χρήση του 2006), κάτι που λόγω της υψηλής ποσόστωσης των τραπεζικών μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, θα στηρίξει την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v