Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Στα 13,8 ευρώ μειώνει την τιμή η Εγνατία

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τα ΚΑΕ κατά 17% στα 13,8 ευρώ και σε υποβάθμιση της αξιολόγησης σε ”hold” από ”buy” προχωρά στην έκθεσή της με ημερομηνία 19/6/2006 η Εγνατία Finance, μετά την υπουργική απόφαση για ανάκληση της άδειας πώλησης καυσίμων στους συνοριακούς σταθμούς.

ΚΑΕ: Στα 13,8 ευρώ μειώνει την τιμή η Εγνατία
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τα ΚΑΕ κατά 17% στα 13,8 ευρώ (από 16,6 ευρώ προηγουμένως) και σε υποβάθμιση της αξιολόγησης σε ”hold” από ”buy” προχωρά στην έκθεσή της με ημερομηνία 19/6/2006 η Εγνατία Finance, μετά την υπουργική απόφαση για ανάκληση της άδειας πώλησης καυσίμων στους συνοριακούς σταθμούς.

Στην έκθεσή της, με τίτλο ”Ανώμαλη προσγείωση;”, η Εγνατία, αναφερόμενη στην υπόθεση της ανάκλησης της άδειας, εκτιμά ότι θα είναι μάλλον δύσκολο τα ΚΑΕ να κερδίσουν την έφεση που έχουν ασκήσει και να ξεκινήσουν και πάλι την πώληση αφορολογήτων καυσίμων στα σύνορα.

Επίσης, σημειώνεται ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση, στις 20 Απριλίου, οι πετρελαϊκές εταιρείες σταμάτησαν να προμηθεύουν τα ΚΑΕ με καύσιμα.

Για τους λόγους αυτούς, όπως αναφέρει στην έκθεσή της, η Εγνατία επιλέγει να κρατήσει μια πιο ”συντηρητική” στάση και να εξαιρέσει την πώληση των καυσίμων από τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα των ΚΑΕ.

Έτσι, προχωρά σε μείωση των προβλέψεων για τον κύκλο εργασιών των ΚΑΕ κατά 9,8% για το 2006, κατά 17,8% για το 2007 και κατά 18,2% για το 2008, ενώ μειώνει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 7,7% για το 2006, 18,7% για το 2007 και 19,6% για το 2008.

Επίσης, στην έκθεσή της η Εγνατία αναφέρει ότι τα ΚΑΕ παραμένουν μια ”μηχανή ρευστότητας” με ισχυρό RoE και υψηλές μερισματικές αποδόσεις. Μελλοντικά, η Εγνατία εκτιμά ότι η ”όρεξη” για εξαγορές ίσως αποτελέσει έναν σημαντικό καταλύτη για τη μετοχή της εταιρείας.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance τονίζει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη να λάβει θετική στάση έναντι της εταιρείας, καθώς τα ΚΑΕ δεν έχουν δώσει συγκεκριμένους ποσοτικούς ή ποιοτικούς στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v