Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, η απόφαση των ταμείων της Εθνικής να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της τράπεζας, η λίστα των υποψηφίων επενδυτών για την ΟΑ που έδωσε στην ΕΕ η Ελλάδα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, η απόφαση των ταμείων της Εθνικής να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της τράπεζας, η λίστα των υποψηφίων επενδυτών για την ΟΑ που έδωσε στην ΕΕ η Ελλάδα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Εμπορική: Τη δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% της Εμπορικής πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Στην αγορά εν τω μεταξύ γίνεται λόγος για ενδεχόμενη προσφορά της Alpha Bank, ενώ δεν αποκλείεται και μια αντιπροσφορά από την γαλλική Credit Agricole.

Εθνική: Σε αποφάσεις για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατέληξαν χθες τα τρία ταμεία της Τράπεζας, γράφει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τρία ταμεία (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού ΕΤΕ, Ταμείο Λογαριασμού Επικούρησης και Ταμείο Αυτασφάλειας Προσωπικού) τα οποία διαθέτουν το 5,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αύξηση για να διατηρηθεί το ποσοστό και στη νέα σύνθεση μετόχων.

Ολυμπιακή: Λίστα 10 υποψηφίων επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει υποβάλει ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με το σχέδιο ρύθμισης των οφειλών και την πώληση εν λειτουργία του αερομεταφορέα.

Λιμάνια: Δεκατέσσερις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση και αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου και του σταθμού ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, τον οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Κρήτης. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεταξύ των εταιρειών που ζήτησαν τα τεύχη του διαγωνισμού, περιλαμβάνονται οι J&P Αβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Lamda Development, Δομική Κρήτης, Εθνική Τράπεζα, Merrill Lynch Bank, κ.α.

Βιοχάλκο: Διερευνητικές επαφές και συζητήσεις για τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου σε ακίνητο 60.000 τ.μ. που διαθέτει η Βιοχάλκο στον Κηφισό πραγματοποιούνται από την εταιρεία με στόχο την καλύτερη και πιο προσοδοφόρα αξιοποίησή του, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ασφαλιστικές: στα 3,9 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2005, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Hellastat, την οποία δημοσιεύει η Ημερησία. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώνονται σε 200,34 εκατ. ευρώ, ενώ πρωτοπόροι στη βελτίωση των μεγεθών είναι οι Εθνική, Φοίνιξ, Ασπίς και Interamerican.

ΕΧΑΕ: Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση την απορρόφηση των θυγατρικών της εταιρειών Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών επί Παραγώγων, σύμφωνα με την Καθημερινή. Όπως αναφέρεται, η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων και των συγχωνευομένων εταιρειών και την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Φορολογικά: Τη διενέργεια ελέγχων σε 5.000 επιχειρήσεις οι οποίες απέκρυψαν και δεν απέδωσαν τον ΦΠΑ, διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υπό το βάρος της κατάρρευσης των εσόδων, σύμφωνα με την Ημερησία.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα δυόμισι μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της MRB ”Τάσεις Ιουνίου 2006” (2,2 μονάδες τον περασμένο Δεκέμβριο), όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Ημερησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v