Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τι λένε για Πειραιώς, Κύπρου και αγορά

Η αστάθεια συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις αγορές, ενώ οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο είναι αυτές που κινούν τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Πιθανό το ενδεχόμενο τεχνικής ανάκαμψης σήμερα. Πως σχολιάζουν τις κινήσεις της Πειραιώς σε Κύπρου.

ΑΧΕ: Τι λένε για Πειραιώς, Κύπρου και αγορά
Για το θέμα της Κύπρου και της τράπεζας Πειραιώς η Εγνατία αναφέρει πως η νέα κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον επενδυτική, αλλά στρατηγική κίνηση, καθώς είναι πια ο μεγαλύτερος μέτοχος στην κυπριακή τράπεζα. Αντίστοιχη είναι η θέση της Π&Κ, που χαρακτηρίζει άκυρη πλέον την πρόσφατη δήλωση της Πειραιώς ότι πρόκειται για ”επενδυτική κίνηση”, επισημαίνοντας ότι υπάρχει στρατηγικό ενδιαφέρον.

Αν και η Eurobank Securities βλέπει χαμηλή την πιθανότητα συνεταιρικής δράσης μεταξύ Κύπρου και Πειραιώς, παρατηρεί πως η συνεχιζόμενη αγορά μετοχών της Κύπρου από την Πειραιώς αφήνει περιθώριο για σπέκουλα.

Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: H Marfin Analysis αναμένει οτι η αγορά θα ανακάμψει σήμερα, ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές.

Τεχνική ανάκαμψη στη Σοφοκλέους προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities, ως αποτέλεσμα της θετικής πορείας των ξένων αγορών.

Η αστάθεια εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τις αγορές, εν όψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια και των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Η Σοφοκλέους κινείται στο ρυθμό των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος μέχρι στιγμής δημιουργεί σύγχυση στους επενδυτές, γράφει η Εγνατία, οδηγώντας τις μετοχές αρκετών σχετικών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτό, σε συνδυασμό με το ”ξεπούλημα” στην Εθνική, λόγω του δικαιώματος, είναι πιθανό να διατηρήσουν την αδυναμία στη Σοφοκλέους, όμως οι ελκυστικές αποτιμήσεις αναμένεται να προσελκύσουν αργά ή γρήγορα το ενδιαφέρον των επενδυτών, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες της τάξης του 1,36%, στις 3.543,5 μονάδες, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, με την Εθνική και την Κύπρου να πιέζουν τον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v