Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τράπεζες - Mid 40 η ”μπάλα”

Επαναπροσεγγίζονται οι 3.600 μονάδες, καθώς η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται σταθερά, με άμεση αντίδραση και του δικαιώματος. Κέρδη συνολικά για τις τραπεζικές μετοχές, υπεραπόδοση για τον Mid 40. Στο 5 προς 1 την σχέση ανοδικών/καθοδικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την αναμενόμενη, και τεχνικά απαραίτητη, ”κοιλιά” ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται σταδιακά και πάλι προς τις 3.600 μονάδες.

Με τον 20άρη στο +1,5%, τον Mid 40 υψηλότερα και πάλι των 4.000 μονάδων και τη σχέση ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου πέντε προς ένα.

Η αντίδραση είναι εύλογη καθώς η μετοχή της Εθνικής πατάει και πάλι στα 28 ευρώ (με το δικαίωμά της στα 2,18 ευρώ, στο +18% με 12,5 εκατ. τεμάχια στις 14:05) και τις Eurobank, Alpha Bank, Εμπορική, Κύπρου και Αγροτική να κινούνται από 0,8 μέχρι και 4,9% υψηλότερα.

Ούτως ή άλλως και η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται τραπεζοκεντρική, με επιπρόσθετο στοιχείο την υπεραπόδοση θυγατρικών μετοχών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Αστέρα και της Εθνικής Ασφαλειών.

Η συντήρηση του κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια, η προεξόφληση ενός θετικού ”ανοίγματος” στη Νέα Υόρκη, στέκονται αρωγός του εγχειρήματος αντίδρασης και στη Σοφοκλέους.

Με βάση τις συναλλαγές, μετοχές εταιρειών όπως Παντεχνική, Αττικατ, Παρνασσός, Vivere, ΑΕΓΕΚ, Interfish, Νεόριο, Altec, Ευρωσύμβουλοι, Sanyo, Ελληνικά Καλώδια, υπεραποδίδουν με ποσοστό μεγαλύτερο του 4%.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως πρόκειται για μια ισορροπημένη συνεδρίαση, ευτυχώς χωρίς υπερβολές, και για πολλοστή φορά με ευρείες διακυμάνσεις για τίτλους-σηματωρούς του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v