Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συνεργασία με Κύπρου θέλει η Πειραιώς

Οι προοπτικές στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Κύπρου είναι επωφελείς και μεγάλες για τις δύο πλευρές, σχολιάζει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις κινήσεις της Πειραιώς μετά την απόκτηση του 6% της Τρ. Κύπρου.

Στρατηγική συνεργασία με Κύπρου θέλει η Πειραιώς
Οι προοπτικές στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Κύπρου είναι επωφελείς και μεγάλες για τις δύο πλευρές, σχολιάζει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις κινήσεις της Πειραιώς μετά την απόκτηση του 6% της Τράπεζας Κύπρου.

Η απόκτηση του 6% της Τράπεζας Κύπρου, εντάσσεται στην στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και τη νοτιο - ανατολική Ευρώπη, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Τράπεζα Πειραιώς πιστεύει ότι οι προοπτικές στρατηγικής συνεργασίας είναι επωφελείς και μεγάλες για τις δύο πλευρές, δεδομένου ότι οι δύο τράπεζες έχουν σημαντικό βαθμό συμπληρωματικότητας δικτύων και δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και μπορούν να ενισχύσουν τη θέση τους συνολικά στην περιοχή, με την ισχυρή παρουσία των δικτύων της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου στην ελληνική και την κυπριακή αγορά, αλλά και τις αγορές των Βαλκανίων, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Αλβανία, καθώς και την Αίγυπτο.

Παράλληλα, υπάρχει αξιόλογη παρουσία και συμπληρωματικότητα των δύο τραπεζών σε χώρες ή μεγάλες πόλεις με έντονο το στοιχείο της ομογένειας, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Αυστραλία.

Η στρατηγική ανάπτυξης και ο επιχειρηματικός σχεδιασμός του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, δεν απαιτεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαθέτει άνεση ρευστότητας και υπερεπάρκεια εποπτικών κεφαλαίων, όπως άλλωστε έχει δηλώσει στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας και ο πρόεδρός της Μιχάλης Σάλλας.

Τέλος, διευκρινίζεται για ακόμη μία φορά, ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν έχει καμία σχέση με την πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου στην υποβολή προσφοράς για την Εμπορική Τράπεζα.

Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση και δεν έχει καμία συμμετοχή στην προσφορά που θα υποβάλλει, καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v