Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χνάρια της Βραζιλίας η... Εθνική

Φλερτάρει, αλλά δεν κατακτά τις 3.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ούτως ή άλλως, η περιοχή είχε διερευνηθεί με ελάχιστες συναλλαγές νωρίτερα. Κατά 6,7% υψηλότερα το δικαίωμα της Εθνικής, ”πάτησε” τα 29 ευρώ η μετοχή, ”πακέτο” στη Νεοχημική. Πιέσεις στη μικρή και μεσαία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν φαίνεται να αλλάζουν και πολλά από το προηγούμενο σχόλιο, καθώς οι συναλλαγές των περίπου 190 εκατ. ευρώ παραπέμπουν περισσότερο σε διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση.

Πόσο μάλλον που από χθες άρχισε να ”ανεβάζει στροφές” και η βραζιλιάνικη μηχανή και το θερμόμετρο εν όψει Μουντιάλ να ανεβαίνει περισσότερο.

Στον τζίρο των 190 εκατ. ευρώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν και το πακέτο στη Νεοχημική (5.796.000 τεμάχια στα 12,52 ευρώ).

Η αγορά σε επίπεδο Γενικού Δείκτη διαμορφώνεται προς τις 3.600 μονάδες (μέχρι στιγμής ”κορυφή” στις 3.604,3 μονάδες).

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, με το δικαίωμα της Εθνικής να φτάνει μέχρι τα 2,61 ευρώ και η μετοχή μέχρι τα 29 ευρώ ακριβώς.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται η αντίδραση των Μαξίμ-Περτσινίδης (0,41 ευρώ), Eurobank Properties, Εβροφάρμα (όπου εδώ και μία ώρα ξένος θεσμικός πραγματοποιεί συναλλαγές για λογαριασμό τελικού πελάτη του), Intralot, Νεώριον (μετά μάλιστα την ανάληψη εργασιών κατασκευής προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ για την πλωτή δεξαμενή ναυστάθμου Κρήτης), και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Διαπιστώνεται πως το ενδιαφέρον, δεδομένης της εικόνας και της διακύμανσης του Γενικού αλλά και βασικών δεικτών, παραμένει επικεντρωμένο σε μετοχές εταιρειών, ακόμη και μέχρι τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου συντρέχουν ουσιαστικοί επιχειρηματικοί ή άλλοι λόγοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v