Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό

Σε ήπιους τόνους εκτιμάται ότι θα κυλήσει η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, η οποία αναμένεται να στραφεί στις ευρωπαϊκές αγορές προς αναζήτηση κατεύθυνσης. Ο τραπεζικός κλάδος, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα καθορίσει την πορεία της ελληνικής αγοράς τις επόμενες εβδομάδες.

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικές οι προβλέψεις της Marfin Analysis για τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ όπως εκτιμά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις ευρωπαϊκές αγορές, απ’ όπου και θα αναζητηθεί κατεύθυνση.

Η Σίγμα Securities αναφέρει από την πλευρά της ότι παρά την ανάκαμψη, η αγορά παραμένει επιφυλακτική, ενώ οι τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο. Για σήμερα προβλέπει μια συνεδρίαση σε ήπιους τόνους.

Η Proton Securities αναμένει άνοιγμα της Σοφοκλέους σε χαμηλότερο επίπεδο, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ εκτιμά ότι και σήμερα οι τράπεζες θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ευθυγραμμιζόμενη με τις διεθνείς αγορές, η Σοφοκλέους περνά και αυτή μια φάση αστάθειας, με τις μακροοικονομικές ανησυχίες να δημιουργούν επηρεάζουν τους επενδυτές, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή αναμένει να διατηρηθεί το ίδιο κλίμα βραχυπρόθεσμα, με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο να είναι ο βασικός καταλύτης για την απόδοση της Σοφοκλέους τις επόμενες εβδομάδες.

Τι έγινε χθες: Η Σοφοκλέους έκλεισε με κέρδη 1% περίπου, στις 3.578,55 μονάδες. Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις βοήθησαν την απόδοση των τραπεζών, ενώ σημαντικά ενισχυμένος εμφανίστηκε ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v