Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο, μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική και τη διευκρινιστική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για την Κύπρου. Άλλα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Παρασκευή, είναι η νέα κόντρα μεταξύ υπουργού Μεταφορών και Π. Βουρλούμη για τον ΟΤΕ, οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η οριστικοποίηση της συμφωνίας Intracom-Systema, κ.α.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο, μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική και τη διευκρινιστική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για την Κύπρου. Άλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή, είναι η νέα κόντρα μεταξύ υπουργού Μεταφορών και Π. Βουρλούμη για τον ΟΤΕ, οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η οριστικοποίηση της συμφωνίας Intracom-Systema κ.ά.

Τράπεζες: Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο αποτελούν και σήμερα ένα από τα κεντρικά θέματα των εφημερίδων. Χθες, η Τράπεζα Κύπρου δημοσιοποίησε την πρότασή της για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ διευκρινιστική ανακοίνωση για τις προθέσεις της όσον αφορά στην Τράπεζα Κύπρου εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Εν τω μεταξύ, στη ”μάχη” της Εμπορικής δεν αποκλείεται να ”ριχτούν” η Alpha Bank και η Marfin.

Εξάλλου, στο σχετικό θέμα με τίτλο ”Πυρετός στις τράπεζες”, η εφημερίδα Μέτοχος προχωρά, μεταξύ άλλων, σε μια σύγκριση των δύο προσφορών που έχουν κατατεθεί για την Εμπορική Τράπεζα από την Credit Agricole και την Τράπεζα Κύπρου

ΟΤΕ: Νέα παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών στον ΟΤΕ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση του οργανισμού. Παράλληλα, την πρώτη υπαναχώρηση στο θέμα των εργασιακών σχέσεων έκανε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμης, καθώς λίγο πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης απέσυρε τα επίμαχα άρθρα του καταστατικού που προέβλεπαν ότι η διοίκηση θα μπορούσε να παρεμβαίνει και να αλλάζει τους κανονισμούς προσωπικού κατά το δοκούν.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις εταιρείες-κοινοπραξίες επιλέχθηκαν στη short list για την εξαγορά του 90% της Armentel που κατέχει ο ΟΤΕ.

Intracom: Ως το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί και τυπικά, με τη μεταβίβαση των μετοχών, η πώληση του 51% της Intracom Telecom στο ρωσικό όμιλο της Sistema. Η Intracom ανακοίνωσε χθες την οριστικοποίηση της συμφωνίας, από την οποία στο ταμείο της ελληνικής εταιρίας θα μπουν 120 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Σχέδιο για τη σύνδεση των τιμολογίων της ΔΕΗ με την τιμή των καυσίμων επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Εν αναμονή των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το πώς θα ανακτήσει τις κρατικές ενισχύσεις τις οποίες χορήγησε στο παρελθόν το Ελληνικό Δημόσιο στην Ολυμπιακή τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, χθες, ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών επίτροπος, Ζακ Μπαρό, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κάτι ”δυσάρεστο” ως το φθινόπωρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος.

ΔΕΠΑ: Τις προοπτικές σύνδεσης του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία εξετάζει η ΔΕΠΑ, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης έχει ήδη συζητήσει με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο την πιθανότητα ένταξης των δύο projects στα διευρωπαϊκά δίκτυα για τη χρηματοδότησή τους, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ενέργεια: Σημαντική ενεργειακή επένδυση, ύψους 20 εκατ. ευρώ, δρομολογείται από την αυστριακή εταιρία Kontec Energy στην περιοχή των Φερών Εβρου, με στόχο τη δημιουργία μεγάλης μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v