Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η ”διαμάχη” της Τράπεζας Κύπρου με την Τράπεζα Πειραιώς, μετά και τη νέα αύξηση του ποσοστού που κατέχει στην κυπριακή τράπεζα η Πειραιώς, οι εξελίξεις στο μέτωπο της ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας, ο διαγωνισμός για τα νέα οδικά έργα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η ”διαμάχη” της Τράπεζας Κύπρου με την Τράπεζα Πειραιώς, μετά και τη νέα αύξηση του ποσοστού που κατέχει στην κυπριακή τράπεζα η Πειραιώς, οι εξελίξεις στο μέτωπο της ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας, ο διαγωνισμός για τα νέα οδικά έργα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Τράπεζες: Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των τραπεζών για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα ξέσπασε διαμάχη μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και της Πειραιώς. Η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου εκτοξεύει βολές κατά του ομίλου Σάλλα, ο οποίος ήδη ελέγχει το 6,4% της κυπριακής τράπεζας, για ”απουσία τεκμηριωμένης στρατηγικής σκοπιμότητας”.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, κατά πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει στην επιθετική εξαγορά της κυπριακής τράπεζας ανεξάρτητα της τύχης της δημόσιας προσφοράς της Κύπρου για την Εμπορική.

Εν τω μεταξύ, στελέχη τραπεζών προδικάζουν ότι θα κατατεθούν νέες βελτιωμένες προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής και από μεγάλες εγχώριες τράπεζας, δεν αποκλείουν την έλευση ξένων ομίλων, ενώ θεωρούν δεδομένη μια βελτιωμένη προσφορά από την C.A.

Εθνική: Εμπόδια στη συμμετοχή των Ταμείων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής βάζει η κυβέρνηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών, σύμφωνα με την Ημερησία. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, χθες το υπουργείο Απασχόλησης κατέστησε σαφές πως το ταμείο κύριας ασφάλισης της Εθνικής δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, παρά το ότι έχει πάρει σχετική απόφαση.

Οδικά έργα: Τον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές για τον άξονα Ελευσίνας-Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ. Το έργο διεκδικούν οι όμιλοι Απιον Κλεους (Vinci, ΕΛΤΕΒ, J&P Άβαξ), Απόλλων (Αθηνά, Dragados, Hochtief, Lamda), Hellenic Autopistas (Cintra, ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ) και Οδοποίησις (ΜΟΤΑ, ENGIL, Acciona, Μηχανική, Θεμελιοδομή).

ΟΠΑΠ: Ξεπέρασε τα 270 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ”Πάμε Στοίχημα” από την αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μέχρι χθες, αναφέρει η Ημερησία, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο της διοργάνωσης. ”Πλέον είναι αναμενόμενο να μιλάμε για ένα συνολικό τζίρο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 350-400 εκατ. ευρώ” σημειώνεται από την εταιρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Εν τω μεταξύ, σιγήν ιχθύος τηρείται από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ σε σχέση με το πώς θα διεξάγεται το ”Πάμε Στοίχημα” από το 2007.

Tellas: Η εταιρία διέψευσε την αποχώρηση στελεχών της απαντώντας σε δημοσίευμα της Ημερησίας, που φέρει την TIM Hellas να έχει ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της μέσω πρόσληψης στελεχών που προέρχονται από τη θυγατρική της ΔΕΗ.

Ευρωσύμβουλοι: ”Προ των πυλών” βρίσκεται η συμμετοχή νέου στρατηγικού επενδυτή στην Ευρωσύμβουλοι, η οποία σύμφωνα με την Ημερησία προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών για να χρηματοδοτήσει εξαγορές ομοειδών εταιριών και επέκταση δραστηριοτήτων.

Επιτόκια: Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν σε επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπίσουν τον πληθωριστικό κίνδυνο, προειδοποίησε χθες η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v