Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τα μεσαία οι πρωταγωνιστές

Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση στην εξέλιξη της συνεδρίασης, με το Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημα, ενώ παρατείνεται η αδυναμία των δεικτοβαρών τίτλων. Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος. Λίγοι οι πρωταγωνιστές, κυρίως από το χώρο του Mid 40. Ξεχωρίζουν ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Τεχνικές Εκδόσεις, Λυμπέρης, Πειραιώς και Τ.Τ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση και χωρίς εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές, εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος, συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση, με κυριότερο χαρακτηριστικό τη σχετικά μειωμένη μικτή αξία συναλλαγών.

Μέχρι στιγμής ο Mid 40 είναι αυτός που καταγράφει σχετικά κέρδη, και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της ανοδικής κίνησης που σημειώνουν οι Aspis Bank, Τράπεζα Αττικής, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και λίγες ακόμη μετοχές του Δείκτη.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η αδυναμία από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους (με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται μόνο Αγροτική, Πειραιώς, Κύπρου και ΟΠΑΠ) και έτσι το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται ουσιαστικά σε μετοχές που είχαν δείξει ανοδικές διαθέσεις από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Από την άλλη πλευρά, πιέζεται και πάλι το δικαίωμα της Εθνικής, υπό πίεση και ο τίτλος της τράπεζας, συνεχίζει την πλαγιοκαθοδική της κίνηση η Eurobank, δείχνει αδύναμη να δώσει ανοδική αντίδραση η Alpha Bank, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες επίσης καταγράφουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελληνική Τεχνοδομική, ΚΑΕ και Cosmote.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι περίπου φυσιολογική η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 2 και με τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου να θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο για το υπόλοιπο της ημέρας και για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις αυτό της πλευρικής κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v