Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποδαρικό με νέο deal

Η αδυναμία δεικτοβαρών τίτλων να ωθήσουν υψηλότερα το Γενικό Δείκτη περιορίζει το αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιμέρους μετοχές, είτε σε αυτές που εμπλέκονται σε επιχειρηματικές συμφωνίες είτε σε αυτές που εικάζεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. O Λυμπέρης απέκτησε το 33% των Τεχνικών Εκδόσεων, ενώ η Πειραιώς αύξησε στο 6,4% τη συμμετοχή της στην Κύπρου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με deal ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, και συγκεκριμένα από το χώρο των εκδόσεων, όπου οι Εκδόσεις Λυμπέρη απέκτησαν το 33,3% των Τεχνικών Εκδόσεων, έναντι 2,3 ευρώ ανά μετοχή.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η όποια κινητικότητα σε επιμέρους τίτλους του τραπεζικού κλάδου (η Πειραιώς κατέχει πλέον επίσημα το 6,4% της Κύπρου), ενώ εν μέσω φημών για επικείμενες μετοχικές εξελίξεις κινείται επιθετικά και ο τίτλος της Aspis Bank.

Εκτός αυτών, στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό είναι έκδηλη η επιφυλακτικότητα καθώς λείπουν οι ”βοήθειες” από τους δεικτοβαρείς τίτλους, που θα μπορούσαν να στείλουν το Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, και έτσι το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε επιμέρους μετοχές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση σχετικές ανοδικές διαθέσεις –πλην της Πειραιώς και της Κύπρου- επιδεικνύει ο τίτλος του Τ.Τ., ενώ στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, πλην Τεχνικών Εκδόσεων, Λυμπέρη και Aspis Bank, συνεχίζει ανοδικά η Μαξίμ και η Ελγέκα, ενώ σημαντική κινητικότητα παρουσιάζεται στον τίτλο της Lavipharm.

Την ίδια ώρα στην αγορά παραγώγων οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολουθούν την υποκείμενη, παραμένοντας ιδιαίτερα απαισιόδοξοι και μέχρι στιγμής διατηρώντας τις σημαντικές αποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης και όχι μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v