Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμα τα blue chips

Η παρατεταμένη αδυναμία αντίδρασης για πολλούς δεικτοβαρείς τίτλους ενδυναμώνει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό με αποτέλεσμα το όποιο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ελάχιστους τίτλους που υπήρξαν επιχειρηματικές κινήσεις ή υποτίθεται ότι θα υπάρξουν στο άμεσα προσεχές μέλλον.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Δεν άρεσε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας έστω και αν οι δημοπρασίες μείωσαν προς το τέλος τις απώλειες για το Γ.Δ. και τον FT 20.

Η παρατεταμένη αδυναμία αντίδρασης για πολλούς δεικτοβαρείς τίτλους ενδυναμώνει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό και έτσι το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ελάχιστους τίτλους που υπήρξαν επιχειρηματικές κινήσεις ή υποτίθεται ότι θα υπάρξουν στο άμεσα προσεχές μέλλον.

Η τεχνική εικόνα κρίνεται αδιάφορη καθώς μπορεί ο Γ.Δ. προς το τέλος να μείωσε τις απώλειες, όμως τόσο αυτός όσο και ο FT 20 λίγο πριν το τέλος βρέθηκαν μάλλον εύκολα χαμηλότερα από συγκεκριμένες στηρίξεις.

Για μια ακόμη συνεδρίαση μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους. Έτσι με κέρδη μάλλον αναμενόμενα Πειραιώς και Κύπρου, αξιοσημείωτα κέρδη για ΟΠΑΠ, Motor Oil και Folli Follie (με ελάχιστο όγκο συναλλαγών μόλις 7.290 τεμάχια) και θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Γερμανό και ΟΤΕ.

Αντίθετα ακόμη μια συνεδρίαση σημαντικών απωλειών για τα ΚΑΕ (-4,51%), συνεχίζει καθοδικά η ΔΕΗ, αξιοσημείωτες απώλειες για Alpha, Eurobank, Εθνική, ΕΛΤΕΧ, Intracom, Cosmote και Τιτάνα και πτώση για Εμπορική, 3Ε, Hyatt και ΕΛΠΕ.

Ο Γ.Δ. μπορεί να ξεκίνησε ανοδικά (σχεδόν με το άνοιγμα βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 3.604,23 μονάδων) όμως μετά τις 14.00 απώλεσε τα όποια κέρδη και το θετικό πρόσημο, κινήθηκε μόνιμα στο κόκκινο, υποχώρησε έως τις 3.542,01 για να κλείσει στις 3.567,67 μονάδες με πτώση 0,45%, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 247 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 43 αφορούσαν πακέτα.

Δεν ενθουσιάζει η τελική εικόνα με 94 ανοδικές μετοχές έναντι 163 πτωτικών και 12 τίτλοι με κέρδη από 7% έως 20%.

Αναφορικά με τις επιμέρους μετοχές το deal Λυμπέρη – Εκδόσεων έφερε στο προσκήνιο τις μετοχές των δύο εταιριών, αξιοσημείωτα κέρδη εν μέσω φημών για το πακέτο που προηγήθηκε στη Νέωριο Σύρου, επικεφαλής των κερδισμένων Λανακαμ και Λαβιφάρμ, συνέχισε ανοδικά με ελάχιστες συναλλαγές η Ελφίκο, ενώ ανοδικές διαθέσεις επέδειξαν Kego, Αspis Bank, ΕΛΓΕΚΑ, ΤΤ και Μυτιληναίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v