Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ελλείψει... ενδιαφέροντος

Κυρίαρχη παραμένει η επιφυλακτικότητα των επενδυτών, εξέλιξη που συναρτάται με το κλίμα στις διεθνείς αγορές, αλλά και με την παρατεταμένη αδυναμία που επιδεικνύουν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι. Εξαιρετικά περιορισμένο το ενδιαφέρον για το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε συνεδρίαση που δεν υπόσχεται αυξημένο ενδιαφέρον εξελίσσεται μέχρι στιγμής η σημερινή, καθώς το θετικό πρόσημο για το Γενικό Δείκτη κράτησε ελάχιστα και οι κινήσεις των εμπλεκομένων, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κρίνονται απόλυτα περιορισμένες και συγκεντρωμένες σε ελάχιστους τίτλους.

Η παρατεταμένη αδυναμία των τίτλων του FTSE να δώσουν ουσιαστική ανοδική αντίδραση προβληματίζει το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου (είναι ενδεικτικό ότι ούτε μια μετοχή δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας), ενώ αντίθετα αρκετοί τίτλοι, παρά τις απώλειες που έχουν προηγηθεί, συνεχίζουν να κινούνται ”νότια”, επιβαρύνοντας την τεχνική τους εικόνα και όχι μόνο.

Έτσι, με αξιοσημείωτες μέχρι τώρα απώλειες κινούνται Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Cosmote, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Folli Follie, ενώ με θετικό πρόσημο -αλλά οριακά υψηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος- διασώζονται ΔΕΗ, Intracom, Alpha Bank και Αγροτική.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κινητικότητα στο δικαίωμα της Εθνικής, που καταγράφει απώλειες περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων και έχουν αλλάξει χέρια γύρω στα 6,5 εκατ. κομμάτια, από τα οποία όμως τα 4,125 εκατ. έγιναν υπό μορφή προσυμφωνημένης συναλλαγής.

Ο Γενικός Δείκτης ύστερα από μία ώρα συνεδρίασης βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.537 μονάδες, με απώλειες 0,86%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 72 εκατ., από τα οποία 38,7 εκατ. αφορούν σε πακέτα.

Απόλυτα συνδεδεμένη με την επιφυλακτικότητα που επικρατεί η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών (72) / πτωτικών (119) μετοχών, ενώ μόλις έξι τίτλοι καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Οι περισσότεροι από αυτούς με ελάχιστες συναλλαγές.

Τεχνικά, η μέχρι στιγμής εικόνα δεν δείχνει καλή, καθώς ο Γενικός Δείκτης διέσπασε με εξαιρετική ευκολία όχι μόνο τη στήριξη των 3.560, αλλά και τη ζώνη στήριξης 3.547-3.540, με την επόμενη στήριξη να οριοθετείται στις 3.519 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v