Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρες... ”γυρισμάτων”

Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση, τουλάχιστον στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ η προσοχή περιορίζεται χαμηλότερα και σε ελάχιστες μετοχές. Στα 9,75 ευρώ η τιμή διάθεσης του 0,69% των Ελληνικών Πετρελαίων στο placement της Morgan Stanley. Αυξημένες οι συναλλαγές μέσω πακέτων. Υψηλές συναλλαγές - πιέσεις στο δικαίωμα της Εθνικής.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται η υποτονικότητα, με την καθαρή αξία συναλλαγών ύστερα από τρεις ώρες συνεδρίασης να μην υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα πακέτα ξεπερνούν τα 49 εκατ. ευρώ.

Υψηλός ο όγκος των συναλλαγών στο δικαίωμα της Εθνικής που καταγράφει πτώση 7% και βρίσκεται σε ελαφρύ discount σε σχέση με την τιμή της μετοχής (27,56 ευρώ).

Μάλιστα, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς, όπως είθισται, στις τελευταίες συνεδριάσεις τριμήνων -και πολύ περισσότερο εξαμήνων- γίνεται σημαντικός αριθμός γυρισμάτων προς καταγραφή υπεραξιών.

Από εκεί και πέρα και για περίπου δυο ώρες ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος 6 μονάδων, καθώς οι εμπλεκόμενοι παραμένουν επιφυλακτικοί, τουλάχιστον όσο δεν βλέπουν κάποιους τίτλους από τον FTSE να έχουν διαθέσεις ουσιαστικής αντίδρασης.

Έτσι και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε επιμέρους τίτλους, κυρίως μικρής κεφαλαιοποίησης, όπως Τεχνικές Εκδόσεις, Lavipharm, Τεξαπρέτ, Κορδέλλου, Μαξίμ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Rilken και λίγους ακόμα τίτλους.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει όχι ικανοποιητική, καθώς οι όποιες ενδοσυνεδριακές αντιδράσεις από τα χαμηλά δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 3.544 μονάδες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το placement 1,48 εκατ. μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων που θα διενεργήσει η Morgan Stanley και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, υποτονική συνεδρίαση διεξάγεται και στην Αγορά Παραγώγων, με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές, καθώς η έλλειψη μεταβλητότητας δεν ευνοεί τις intraday κινήσεις, ωστόσο οι εκεί εμπλεκόμενοι, παραμένοντας απόλυτα απαισιόδοξοι, διατηρούν τις σημαντικές αποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης και όχι μόνο.

Συμπερασματικά και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, αν εξαιρεθούν οι κινήσεις σε κάποιες επιμέρους μετοχές, δεν αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις και το σενάριο της πλευρικής κίνησης δείχνει επικρατέστερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v