Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η μήνυση που κατέθεσαν οι υπάλληλοι της Εθνικής κατά του κ. Αράπογλου για το θέμα της εξαγοράς Finansbank, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Εμπορικής, η διαμάχη των πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ με τον ΟΠΑΠ, οι επερχόμενες αλλαγές στην ηγεσία των ΔΕΚΟ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η μήνυση που κατέθεσαν οι υπάλληλοι της Εθνικής κατά του κ. Αράπογλου για το θέμα της εξαγοράς Finansbank, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Εμπορικής, η διαμάχη των πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ με τον ΟΠΑΠ, οι επερχόμενες αλλαγές στην ηγεσία των ΔΕΚΟ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Παρασκευή.

ΔΕΚΟ: Σε αλλαγές των διοικητικών συμβουλίων 53 ΔΕΚΟ προχωρεί άμεσα η κυβέρνηση, ενώ σε περίπου 20 από αυτές θα ”καρατομήσει” τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας. Σύμφωνα με την Ημερησία, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των 20 ΔΕΚΟ που θα αλλάξει ο πρόεδρος ή ο διευθύνων σύμβουλος περιλαμβάνεται η Ελληνική Τουριστική Ανάπτυξη, αλλά καμιά από τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών. Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων για τις ΔΕΚΟ.

Εθνική: Για απάτη και απιστία κατηγορούν οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας τον πρόεδρο και αντιπρόεδρό της κ. κ. Ε. Αράπογλου και Ι. Πεχλιβανίδη, αμφισβητώντας, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία, την ορθότητα της απόφασης για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank. Οι μηνυτές χαρακτηρίζουν την εξαγορά ιδιαιτέρως επικίνδυνη και επιζήμια για την Εθνική Τράπεζες, τονίζοντας ότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την οικονομίας της χώρας.

Εν τω μεταξύ, με άλμα τις τάξης του 30% ολοκληρώθηκε χθες η διαπραγμάτευση του δικαιώματος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Εμπορική: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το πληροφοριακό υλικό της δημόσια προσφορά της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα και πλέον ανταγωνιστικές προτάσεις από άλλες τράπεζες μπορούν να υποβληθούν έως την Τρίτη, 25 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Alpha Bank προβάλλει πλέον ως ο νέος μνηστήρας για την Εμπορική. Στελέχη της τράπεζας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν χθες ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την Εμπορική Τράπεζα.

Πειραιώς: Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, η Τράπεζα Πειραιώς, που συνεχίζει να ενισχύει τη συμμετοχή της στην Τράπεζα Κύπρου, φέρεται και η ίδια ως στόχος εξαγοράς. Αφορμή, σύμφωνα με το Βήμα, έδωσαν οι αγορές μετοχών της Πειραιώς από τον όμιλο της Marfin. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και το ποσοστό της Επενδυτικής Τράπεζας είναι της τάξης του 1%, εν τούτοις στην παρούσα συγκυρία είναι υπεραρκετό για να τροφοδοτήσει σενάρια που θέλουν την Πειραιώς να βρίσκεται στο στόχαστρο των Αράβων. Η Marfin πάντως, αναφέρει το Βήμα, επισημαίνει ότι σκοπός της αγοράς των μετοχών της Πειραιώς είναι καθαρά επενδυτικός.

Eurobank: Στην τιτλοποίηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο φθινόπωρο η Eurobank ώστε να ενισχύει τη ρευστότητά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χρηματιστήριο.

Επιτόκια: Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε χθες στην 17η κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 0,25 μονάδες, στο 5,25%. Σε ανακοίνωσή της η Fed άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διακοπής του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, ενώ εκτιμά ότι η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας θα συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού.

ΟΠΑΠ: Προειδοποιητική απεργία την ημέρα διεξαγωγής του τελικού Μουντιάλ, στις 9 Ιουλίου, αλλά και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της για τη νέα περίοδο προανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματικών Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ, καθώς η κόντρα της με την ηγεσία του ΟΠΑΠ για το 1% του ΚΙΝΟ και τη μη διάθεση 800 τερματικών της Ιντραλότ στα μέλη της, συνεχίζεται.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ αναμένεται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για το ”Πάμε Στοίχημα” στην επόμενη συνεδρίασή του, την ερχόμενη Τετάρτη.

Σοφοκλέους: ”Κοσμογονία στη Σοφοκλέους!”, είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας Μέτοχος, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ”οι καταιγιστικές αλλαγές που δρομολογούνται στους βασικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας μεταβάλλουν δραστικά τις προσδοκίες των επενδυτών και επηρεάζουν αναμφίβολα και τις επενδυτικές προσδοκίες και τις αποτιμήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v