Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό comeback στη Σοφοκλέους

Εκτός της Εθνικής, η οποία δικαιωματικά ξαναπαίρνει στο ταμπλό τη θέση που της αρμόζει, ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει και η ανοδική κίνηση των Alpha Bank, Eurobank. Συντηρείται η ανοδική αντίδραση μετοχών που πιέστηκαν σημαντικά, ενώ με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται μια σειρά μετοχές που σήμερα ”κόβουν” το μέρισμα. Πέρασε το 28% της Proton στην IRF. Σήμερα πραγματοποιούνται πάνω από 80 ετήσιες Γ.Σ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την Εθνική, που εύλογα ξεχωρίζει, ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς παρουσιάζει η μετοχή της Alpha Bank.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τις 400.000 τεμάχια (περίπου στις 13:00), με τους αγοραστές να φτάνουν μέχρι τα 19,60 ευρώ (3,72%).

Το ενδιαφέρον στοιχείο στη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της μετοχής αφορά τα ”χτυπήματα” που δίνονται στα υψηλά της ημέρας, τραβώντας ακόμη πιο πάνω τον πήχη.

Η μετοχή της Eurobank παρουσιάζει επίσης, βραχυπρόθεσμα, ενδιαφέρον, καθώς και εδώ οι αγοραστές, αν και λιγότεροι, εμφανίζονται εξίσου επίμονοι.

Ενδεχομένως στην αγορά να προεξοφλείται από ορισμένους ”παίκτες” πως αργά ή γρήγορα Alpha Bank και Eurobank θα ”χτυπήσουν” με κάποια κίνηση.

Η μετοχή της Κύπρου διαμορφώνεται στα 7,66 ευρώ, της δε Πειραιώς στα 18,66 ευρώ.

Μία παράμετρος που παρουσιάζει ενδιαφέρον αφορά τη συνεχιζόμενη άνοδο της μετοχής της Εμπορικής, καθώς φτάνει μέχρι τα 27,501 ευρώ, εξέλιξη που ενδέχεται να ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό των Γάλλων.

Και αυτή η περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της αγοράς, χρήζει αναφοράς η συντήρηση της αντίδρασης του Μυτιληναίου προς τα 19,44 ευρώ, της Εθνικής ΕΓΑ προς τα 5,88 ευρώ, του Ιασώ προς τα 5,40 ευρώ, της Μαΐλλης προς τα 2,40 ευρώ, των ΕΧΑΕ προς τα 12,84 ευρώ, αλλά και των ΔΟΛ, ΑΕΓΕΚ, FORTHnet, Δέλτα Συμμετοχών, Audiovisual και αρκετών ακόμη.

Θα πρέπει να προσεχτεί πως η σημερινή συνεδρίαση, λόγω της αποκοπής μερισμάτων, παρουσιάζει επιπρόσθετο ενδιαφέρον για την αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών.

Είναι ενδεικτικό πως σήμερα ”κόβουν” μέρισμα οι:

- Βιοχάλκο (μέρισμα 0,75 ευρώ)

- Καρέλια (μέρισμα 2,92 ευρώ)

- Άττικα Συμμετοχών (μέρισμα 0,08 ευρώ)

- Blue Star Ναυτιλιακή (μέρισμα 0,07 ευρώ)

- Βογιατζόγλου (μέρισμα 0,09 ευρώ)

- Δάιος Πλαστικά (μέρισμα 0,02 ευρώ)

- ΕΤΕΜ (μέρισμα 0,065 ευρώ)

- Flexopack (μέρισμα 0,035 ευρώ)

- Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης (μέρισμα 0,30 ευρώ)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v