Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική αντίδραση με αυξημένο τζίρο

Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή της Εθνικής, ακολουθούν Alpha Bank, Eurobank. Οι συναλλαγές στις μετοχές της Motor Oil και του Τιτάνα ενισχύουν την εκτίμηση περί επανατοποθετήσεων ξένων και σε άλλους τίτλους πέραν των τραπεζικών. Ενθαρρυντικό στοιχείο οι αυξημένες συναλλαγές. Στο περίπου 5 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κοντά στα υψηλά της ημέρας συνεχίζεται η διαπραγμάτευση του Γενικού Δείκτη και του FTSE 20.

Με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 320 εκατ. ευρώ, στοιχείο που βραχυπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της αγοράς.

Τη μερίδα του λέοντος βέβαια κερδίζει δικαιωματικά η Εθνική Τράπεζα, με τη μετοχή να διαμορφώνεται υψηλότερα των 29,80 ευρώ (5%).

Αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank, πέριξ των 19,30 ευρώ (2,4%), και για τη Eurobank, πέριξ των 21,60 ευρώ (2,4%).

Με συναλλαγές που προσεγγίζουν το ένα εκατ. τεμάχια υπεραντιδρά (4,3%) ο ΟΠΑΠ στα 28 ευρώ, μετά την ”κάλυψη” που ξεκίνησε για τον Οργανισμό η Merrill Lynch.

Οι συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές, και μάλιστα μέχρι 1,6% υψηλότερα στη μετοχή της Motor Oil και Τιτάν, ενισχύουν την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως επανατοποθετούνται και πέραν των τραπεζικών τίτλων ορισμένοι ξένοι διαχειριστές.

Από τον Mid 40 την υψηλότερη απόδοση παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές του δείκτη, με τη Γενική Τράπεζα στο 9,8%, την Αττικής στα 6,50 ευρώ και στα 5,78 ευρώ η Εγνατία.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται και στις μετοχές της Intralot, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Μυτιληναίου, Μέτκα, Τεχνικής Ολυμπιακής και δευτερευόντως σε Σιδενόρ, ΓΕΚ, ΔΟΛ και Ελβάλ.

Περίπου στις 14:40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 4,5-5 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v