Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση εν μέσω νέων deals

Η κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για τον Γενικό Δείκτη επιβεβαιώνει όσους προέβλεπαν ως πιθανότερο σενάριο την πλευρική κίνηση. Όμως η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε με επιχειρηματικές ειδήσεις και αυτές (συν κάποιες φήμες) δίνουν σημαντικό ενδιαφέρον στο ταμπλό. Αξιοσημείωτα κέρδη για Εμπορική - Πειραιώς.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μπορεί η μέχρι στιγμής κίνηση του Γενικού Δείκτη να επιβεβαιώνει όλους αυτούς που προέβλεπαν πλευρική κίνηση, ωστόσο η γενικότερη εικόνα του ταμπλό -και για αρκετούς επιμέρους τίτλους- φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.

Άλλωστε η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε με επιχειρηματικές ειδήσεις, καθώς η Δέλτα Συμμετοχών απέκτησε το 21% της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ η ΕΛΓΕΚΑ το 20% της Elbisco.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά στις μετοχές του FTSE, η εικόνα προς το παρόν θεωρείται μικτή, με τις σημαντικότερες απώλειες μετά την άνοδο της Παρασκευής να καταγράφει ο τίτλος της Εθνικής, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στη μετοχή της Coca Cola.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που δεν κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ξεχωρίζουν τα αξιοσημείωτα κέρδη της Εμπορικής και της Πειραιώς, μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση για την Intracom, καθώς και τα αξιοσημείωτα κέρδη της Τιτάν.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για τον δεύτερο πρωταγωνιστή της Παρασκευής, δηλαδή τον ΟΠΑΠ, ενώ σημαντικές πιέσεις φαίνεται να δέχεται εκτός της Folli Follie (με ελάχιστες συναλλαγές) και ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου.

Από εκεί και χαμηλότερα, ίσως αξίζουν επισήμανσης οι επιθετικές διαθέσεις που επέδειξαν οι αγοραστές στη μετοχή του Μουζάκη, τα σημαντικά ημερήσια κέρδη για την Τεξαπρέτ, όπως και για την ΕΛΓΕΚΑ (αποτέλεσμα της είδησης που προαναφέρθηκε), κινητικότητα σε ΣΙΔΜΑ, Μπενρουμπή, ΕΛΒΕ, ενώ συνεχίζουν ανοδικά Γενική Τράπεζα, Ηρακλής και Παΐρης.

Σχετικά χαμηλές μέχρι στιγμής συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να παραμένουν συγκρατημένα απαισιόδοξοι και να διατηρούν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο τζίρος σχετικά χαμηλός, μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας συνεδρίασης, ξεπερνά τα 35 εκατ., ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v