Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ρίσκο η ανάληψη του Στοιχήματος, λέει η Π&Κ

Διατηρεί τις προβλέψεις της η Π&Κ για το ”Πάμε Στοίχημα”, εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τον Αύγουστο, καθώς και των επίσημων ανακοινώσεων της διοίκησης του ΟΠΑΠ για το Στοίχημα, τονίζοντας ότι ο οργανισμός αυξάνει το προφίλ ρίσκου του με την ανάληψη της διαχείρισης του εν λόγω παιχνιδιού.

ΟΠΑΠ: Ρίσκο η ανάληψη του Στοιχήματος, λέει η Π&Κ
Διατηρεί τις προβλέψεις της η Π&Κ για το ”Πάμε Στοίχημα”, εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τον Αύγουστο, καθώς και των επίσημων ανακοινώσεων της διοίκησης του ΟΠΑΠ για το Στοίχημα, τονίζοντας ότι ο ΟΠΑΠ αυξάνει το προφίλ ρίσκου του με την ανάληψη της διαχείρισης του εν λόγω παιχνιδιού.

Στο πρωινό report της η Π&Κ υπενθυμίζει ότι μετά την απόφαση για ανάληψη του Στοιχήματος -μετά τη λήξη της σύμβασης με την Intralot (τον Ιανουάριο του 2007)- ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε τη δημιουργία επιτροπής που θα αποτελείται από τα μέλη του και η οποία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς τον σκοπό αυτό.

Η απόφαση αποκλείει την προσφάτως ανακοινωθείσα στρατηγική για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα” ή άλλες συμφωνίες που συζητήθηκαν, και συγκεκριμένα τη συνεργασία μέσω κοινοπραξίας με άλλες εταιρίες στοιχημάτων ή ακόμα και την ανανέωση της υφιστάμενης σύμβασης με την Intralot.

Η Π&Κ διατηρεί την τιμή-στόχο των 34 ευρώ ανά μετοχή για τον ΟΠΑΠ και τη σύσταση ”overweight”.

Η ανακοίνωση ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του ”Πάµε Στοίχηµα”, αν και διαφέρει οπό τις αρχικές θέσεις της διοίκησης της ΟΠΑΠ, είναι πολύ θετική για την εταιρία και ιδιαίτερα για τα περιθώρια κέρδους της, αναφέρει η Marfin Analysis.

Με την ανάληψη της διαχείρισης του ”Παµε Στοίχηµα” η Marfin εκτιμά ότι το κόστος του παιχνιδιού για την ΟΠΑΠ θα πέσει κοντά στο 1% (κυρίως έξοδα διαφήµισης και προσωπικού).

Σύµφωνα µε τις αρχικές εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή του 2007 σε σχέση µε το προηγούµενο έτος θα ανέλθει στο 41%, κυρίως λόγω της µείωσης του κόστους διαχείρισης του ”Πάµε Στοίχηµα”.

Από την άλλη µεριά, η χρηματιστηριακή αναφέρει το υψηλότερο ρίσκο που θα αναλάβει η ΟΠΑΠ, την περιορισµένη πείρα της εταιρίας να διαχειριστεί τον κίνδυνο του παιχνιδιού, καθώς και το ότι η σύµβαση µε την Intralot λήγει σχετικά σύντοµα (µέσα σε µόλις 7 µήνες).

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Σίγμα Securities, ο τζίρος του ”Πάμε Στοίχημα” πριν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου ήταν στα 312 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v