Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές πιέσεις σε Εθνική

Προσπάθεια ανάκαμψης από τα χαμηλά ημέρας εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος, που έχει ξεκινήσει από τις 15:12, η οποία όμως φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη εάν συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι απώλειες κυρίως σε Εθνική, Alpha Bank και ΟΠΑΠ και κατά δεύτερο λόγο στον ΟΤΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Προσπάθεια ανάκαμψης από τα χαμηλά ημέρας εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος, που έχει ξεκινήσει από τις 15:12, η οποία όμως φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη εάν συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι απώλειες σε Εθνική, Alpha Bank και ΟΠΑΠ και κατά δεύτερο λόγο στον ΟΤΕ.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, σε επιλεγμένους τίτλους υπάρχει διάθεση για κίνηση σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, όμως οι περισσότεροι των εμπλεκομένων επιλέγουν να κρατήσουν στάση αναμονής, ακολουθώντας ουσιαστικά την τάση της αγοράς.

Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από τον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 132 εκατ., από τα οποία μάλιστα πρέπει να αφαιρεθούν 7,9 εκατ., που αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Πάρα ταύτα και σε περίπτωση κατά την οποία οι προαναφερθέντες δεικτοβαρείς τίτλοι περιορίσουν τις απώλειές τους, δεν αποκλείεται σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση να ενταθεί το ενδιαφέρον, αυξάνοντας τα ημερήσια κέρδη.

Σε αντίθετη περίπτωση και εάν οι πωλητές σε Εθνική, ΟΠΑΠ και Alpha δείξουν πιο επιθετικές διαθέσεις κατά το τελευταίο ημίωρο, είναι πιθανόν να ενταθεί η επιφυλακτικότητα σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v