Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές κινήσεις και μικρή διακύμανση

Κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για το Γενικό Δείκτη, καθώς λείπουν οι σημαντικές βοήθειες από δεικτοβαρείς τίτλους, εν μέσω επιστροφής των πιέσεων σε Εθνική και Alpha Bank. Σε επιμέρους μετοχές το ενδιαφέρον.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση περίπου ταυτόσημη με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών (δηλαδή πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος) συντελείται μέχρι στιγμής στη Σοφοκλέους, με τη μικτή αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και την αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 1.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τελευταία περίπου μιάμιση ώρα ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος 10 μονάδων, ενώ σταδιακά αυξάνονται οι πιέσεις σε κάποιους τραπεζικούς δεικτοβαρείς τίτλους, με αποτέλεσμα η μετοχή της Εθνικής να καταγράφει απώλειες 3,76% και της Alpha Bank μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων.

Έτσι, τα όποια κέρδη σημειώνουν άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως Βιοχάλκο, Coca Cola, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική και Τιτάνας, δεν φαίνονται ικανά να εξασφαλίσουν στο Γενικό Δείκτη ούτε το θετικό πρόσημο, οπότε το όποιο ενδιαφέρον ουσιαστικά περιορίζεται σε επιμέρους τίτλους.

Μάλιστα, η έλλειψη σημαντικής μεταβλητότητας έχει αφαιρέσει το ενδιαφέρον και από την αγορά Παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολουθούν την υποκείμενη, με ιδιαίτερα ισχνές μέχρι στιγμής συναλλαγές, αλλά διατηρώντας τις υποτιμήσεις.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, μέχρι στιγμής σημαντικά κέρδη καταγράφουν Ευρωσυμμετοχές, Μουζάκης, Τεξαπρέτ, Νεώριο Σύρου, Μπενρουμπή, ΣΙΔΜΑ, Ελγέκα και Ικτίνος, και σε περίπτωση που ο Δείκτης δώσει σαφή δείγματα μη περαιτέρω υποχώρησης, δεν αποκλείεται να ενταθεί το ενδιαφέρον για περιφερειακούς τίτλους.

Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, τα σημαντικά κέρδη της Παρασκευής για Εθνική και ΟΠΑΠ, κατά κύριο λόγο, έχουν βάλει σε πειρασμό ρευστοποιήσεων και καταγραφή σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών όσους ”θαρραλέους” προχώρησαν σε τοποθετήσεις κατά τα χαμηλά της προηγούμενης Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v