Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στην αγορά τροφίμων, μετά την ανακοίνωση της Δέλτα Συμμετοχών για απόκτηση ποσοστού 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, η ενίσχυση της θέσης της Eurobank στη ρουμανική τράπεζα Bancpost, οι δηλώσεις Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στην αγορά τροφίμων, μετά την ανακοίνωση της Δέλτα Συμμετοχών για απόκτηση ποσοστού 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, η ενίσχυση της θέσης της Eurobank στη ρουμανική τράπεζα Bancpost, οι δηλώσεις Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Τρίτη.

Αγορά τροφίμων: Οι εξελίξεις στην αγορά τροφίμων, μετά την ανακοίνωση της Δέλτα Συμμετοχών ότι αποκτά ποσοστό 21% στην ΜΕΒΓΑΛ, και την πώληση του 20% της Elbisco στην Ελγέκα, είναι από τα βασικά θέματα των εφημερίδων σήμερα.

Στο ”μέτωπο” της ΜΕΒΓΑΛ, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας και ο διευθύνων σύμβουλός της, αντιδρούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης της εταιρείας.

Όσον αφορά την Ελγέκα, χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας για την μεταβίβαση καταρχήν ποσοστού 20% της Elbisco Συμμετοχών στην Ελγέκα, έναντι ποσού 19 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2008 η Ελγέκα ή η θυγατρική της θα αποκτήσει ακόμη ένα ποσοστό 14%.

Eurobank: Σε ενίσχυση της θέσης της στη ρουμανική τράπεζα Bancpost, όπου ήδη κατέχει περίπου το 63% του μετοχικού κεφαλαίου, προχωρά άμεσα η EFG Eurobank-Ergasias. Σύμφωνα με την Ημερησία, το πρόσθετο ποσοστό που θα αποκτήσει η ελληνική τράπεζα αναμένεται σε 14,58% και αφορά τις συμμετοχές στη Bancpost, της EBRD και του IFC, οι οποίες αντιπροσωπεύουν από 7,189% για κάθε έναν οργανισμό.

Ιασώ: Στις 12 Ιουλίου αναμένεται να αποφασιστεί αν η σημερινή διοίκηση του Ιασώ θα διατηρήσει το μάνατζμεντ του μαιευτηρίου ή θα υπάρξουν αλλαγές κορυφής, σύμφωνα με το Βήμα. Την ημερομηνία αυτή έχει οριστεί να γίνει τελικά η συζήτηση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου του μαιευτηρίου, καθώς στην πρόσφατη γενική συνέλευση μέτοχος-κάτοχος άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Γκαργκάνας: Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας, μίλησε για ”διακοσμητικές μεταρρυθμίσεις που δεν οδηγούν πουθενά”, ζήτησε μεταρρυθμίσεις που ”πονάνε και έχουν κόστος”, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αποφασιστικότητας για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού.

Επιχειρήσεις: Σημαντικές απλοποιήσεις των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων προβλέπουν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης που δόθηκαν για διαβούλευση στους φορείς. Οι υπό συζήτηση προτάσεις προβλέπουν οτι για την ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ θα απαιτούνται μόνο τέσσερις επισκέψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και μια πληρωμή σε τράπεζα. Για την ίδρυση μιας εταιρείας δεν θα απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου σε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ η σχετική διαδικασία αποσυνδέεται και από την ύπαρξη τυχόν οφειλών.

Ποδόσφαιρο: Η FIFA, με επιστολή του προέδρου της προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, γνωστοποίησε ότι απέβαλε ην Ελληνική Ομοσπονδία από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπουν στις κληρώσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ κανείς έλληνας διαιτητής που έχει οριστεί να διευθύνει διεθνή αγώνα δεν πρόκειται να διαιτητεύσει, η εθνική ομάδα αποκλείεται από κάθε διοργάνωση, ενώ δεν θα τελεστεί και ο τελικός του Champions League στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο. Η FIFA πάντως δίνει διορία μέχρι τις 15 Ιουλίου στην κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v