Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται σταθεροποίηση

Κινήσεις ανίχνευσης διαθέσεων μεταξύ αγοραστών-πωλητών. Μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους, επιλεκτικό το αγοραστικό ενδιαφέρον στην περιφέρεια και όλα αυτά εν μέσω διστακτικού έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος. Ζητούμενο για τη συνέχεια, τουλάχιστον η σταθεροποίηση του Δείκτη, προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Προσπάθεια ανίχνευσης διαθέσεων μεταξύ αγοραστών - πωλητών και κίνηση του Δείκτη πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εν μέσω επιφυλακτικού – ελαφρώς αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος, παρατηρείται σήμερα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης αναλώνεται σε κίνηση στενού εύρους μόλις 16 μονάδων (υψηλό 3.701,36, χαμηλό 3.685,56), ενώ μικτή μπορεί να θεωρηθεί η μέχρι στιγμής εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους.

Έτσι, με αξιοσημείωτα κέρδη, μετά τις χθεσινές πιέσεις, κινούνται Alpha Bank και Εθνική, ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν Αγροτική και Folli Follie.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις με χαμηλούς όγκους, σημειώνουν Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ενώ από την αρχή της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο και σχετικές πιέσεις κινείται ο τίτλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Σαφώς καλύτερη η εικόνα σε επιμέρους τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν οι ανοδικές διαθέσεις στον Μουζάκη, η συνέχεια της ανοδικής κίνησης στην ΕΒΙΚ, σχετική κινητικότητα στην MLS και τις Τεχνικές Εκδόσεις, όπως και σε Veterin, Sanyo και Lamda Detergent. Ωστόσο, στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό η επιφυλακτικότητα παραμένει εμφανής.

Μετά τα πρώτα 60 λεπτά ο τζίρος ξεπερνά τα 25 εκατ., χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ ιδιαίτερα ισχνές είναι μέχρι στιγμής αυτές που παρατηρούνται και στην Αγορά Παραγώγων, με τις υποτιμήσεις να διατηρούνται σε σημαντικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v