Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέλτα: Θετικές οι ΑΧΕ για κίνηση σε ΜΕΒΓΑΛ (upd)

Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές για την εξαγορά ποσοστού 21% της ΜΕΒΓΑΛ από τη Vivartia, αν και επισημαίνουν ότι πιθανότατα η εταιρία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην απόκτηση του ελέγχου της βορειοελλαδίτικής φίρμας.

Δέλτα: Θετικές οι ΑΧΕ για κίνηση σε ΜΕΒΓΑΛ (upd)
Θετική κρίνει την εξαγορά ποσοστού 21% της ΜΕΒΓΑΛ από τη Vivartia η Π&Κ, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 3/7, διατηρεί την τιμή στόχο των 15 ευρώ ανά μετοχή για τη Δέλτα Συμμετοχών και τη σύσταση ”overweight”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της, η ανακοίνωση της απόκτησης ποσοστού στην μακεδονική γαλακτοβιομηχανία ”ευθυγραμμίζεται” με προηγούμενες ανακοινώσεις της διοίκησης της Vivartia για εξαγορές στον ευρύτερο χώρο των τροφίμων, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η διοίκηση της Vivartia θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους μετόχους της ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

Η Π&Κ βλέπει θετικά την εξέλιξη αυτή, λόγω της ηγετικής θέσης της ΜΕΒΓΑΛ στη Βόρεια Ελλάδα και του ισχυρού brand name που έχει στην ελληνική αγορά. Αυτή η εξαγορά, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ενισχύει την παρουσία της Vivartia και την παραγωγική της δυνατότητα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την προσήλωση της διοίκησης της Vivartia στην κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ενοποίηση των δύο εταιρειών θα δηµιουργήσει µερίδιο αγοράς στο γάλα πάνω από 30% και πάνω από 40% στο γιαούρτι, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό report της, επισημαίνοντας ότι θεωρεί την πιθανή ολοκλήρωση της εξαγοράς πολύ θετική. Επίσης, θεωρεί οτι το ύψος των εκτιµώµενων οφελών από τις συνέργιες είναι αρκετά συντηρητικό.

Σημειώνεται ότι σύµφωνα µε την διοίκηση της Δέλτα Συμμετοχών, οι αρχικές εκτιµήσεις για συνέργιες στην περίπτωση της πλήρης εξαγοράς ανέρχονται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ ή 3% των πωλήσεων της εξαγορασθείσας.

Η Εγνατία Finance από την πλευρά της θεωρεί οτι αυτή είναι μια θετική κίνηση από την πλευρά της Δέλτα, στην περίπτωση που αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΜΕΒΓΑΛ, κρίνοντας οτι οι προβλέψεις για συνέργιες 5 εκατ. ευρώ είναι συντηρητικές.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά οτι η Δέλτα θα αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια για την απόκτηση του ελέγχου της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v