Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και ”περιφέρεια” στο επίκεντρο

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, με τα βλέμματα στραμμένα στον τραπεζικό κλάδο και κυρίως στον τίτλο της Εθνικής, όπου μένει να αποδειχθεί αν ολοκληρώθηκαν οι βραχυπρόθεσμες πωλήσεις. Μικτά συναισθήματα από το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα, ενώ δεν αποκλείονται νέες ”ημερήσιες συγκινήσεις” από τίτλους μεσαίας και πολύ περισσότερο μικρής κεφαλαιοποίησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου περιμένουν να δουν αν εκτονώθηκαν οι όποιες πιέσεις επανεμφανίστηκαν χθες σε δεικτοβαρείς τίτλους και ταυτόχρονα αν ορισμένες μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν ανοδικές διαθέσεις αυτόνομης κίνησης.

Μικτά συναισθήματα δημιουργεί το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα, με τη Wall Street, παρά τη χθεσινή ημιαργία, να κλείνει κοντά στα υψηλά ημέρας και με αξιοσημείωτα κέρδη.

Μικτό το κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων, οριακά πτωτικά έχουν ανοίξει οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, πιθανότατα λόγω της επιφυλακτικότητας που δημιουργεί η σημερινή αργία στη Wall Street, ενώ είναι εμφανές και διεθνώς ότι η επενδυτική κοινότητα έχει επιδοθεί σε αναζήτηση τάσης, με τους αισιόδοξους να υπερτερούν οριακά.

Τεχνικά, και όσον αφορά στη Σοφοκλέους, δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν όμως ο δείκτης επιτύχει κλείσιμο υψηλότερο των 3.750, και ακόμα καλύτερα των 3.763 μονάδων, απαιτείται άμεση επανεξέταση της επενδυτικής στρατηγικής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μία ακόμη συνεδρίαση αναμένεται να βρεθεί ο τραπεζικός κλάδος, όχι μόνο διότι δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι προβλέπουν ένα ”καυτό τραπεζικό καλοκαίρι”, αλλά και γιατί απομένει να αποδειχθεί σήμερα αν ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας.

Περισσότερο ενδιαφέρουσα, παρά τις χθεσινές ισχνές συναλλαγές, αναμένεται η συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι -πεισματικά απαισιόδοξοι- όχι μόνο αύξησαν τις υποτιμήσεις, αλλά προχώρησαν και σε σημαντικό δανεισμό τίτλων για Alpha Bank και Εθνική (στη δεύτερη ”άδειασαν” όλη τη ”δεξαμενή” της ΕΤΕΣΕΠ).

Τέλος, όσον αφορά στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, εκεί όπου ουσιαστικά αναμένονται και οι περισσότερες επιχειρηματικές ειδήσεις-συμφωνίες, αλλά και εκεί όπου ”συνωστίζεται” το μεγαλύτερο μέρος των φημών, θεωρείται περίπου βέβαιο ότι σε περίπτωση ύπαρξης τουλάχιστον σταθεροποιητικού κλίματος δεν αποκλείονται και νέες ”ημερήσιες συγκινήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v