Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση από το εξωτερικό

Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα αναζητήσει σήμερα η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων. Το ενδιαφέρον στρέφεται προς την ΕΚΤ, όπου αύριο αναμένονται οι αποφάσεις της τράπεζας για τα επιτόκια.

ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση από το εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών πιθανώς να καθορίσει την κατεύθυνση της ελληνικής αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis.

Η αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή αργία, μάλλον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της εγχώριας αγοράς, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities.

Η Proton Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι, δεδομένης της έλλειψης ειδήσεων, οι επενδυτές ενδεχομένως να αναζητήσουν κατεύθυνση από το εξωτερικό, όπου οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά.

Σταθεροποιητικά έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός, αποκαλύπτοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών, εν όψει της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια την Πέμπτη, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή δεν αναμένει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά των επενδυτών σήμερα, ενώ το ενδιαφέρον θα στραφεί στις όποιες επιχειρηματικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, καθώς και στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Τι έγινε χθες: Η συσσώρευση και ο πολύ χαμηλός όγκος συναλλαγών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αμετάβλητος, με τζίρο μόλις 150 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v