Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο οι ”μικρομεσαίοι” τίτλοι

Σταθεροποιητική συνεδρίαση όπως περίπου αναμενόταν για το Γ.Δ. αλλά και την τελική αναλογία ανοδικών - πτωτικών τίτλων εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος και με ιδιαίτερα χαμηλή μικτή αξία συναλλαγών. Το όποιο ενδιαφέρον περιορίστηκε σε επιμέρους τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σταθεροποιητική συνεδρίαση όπως περίπου αναμενόταν για το Γ.Δ. αλλά και την τελική αναλογία ανοδικών - πτωτικών τίτλων εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος και με ιδιαίτερα χαμηλή μικτή αξία συναλλαγών καθώς η αργία της Wall και η επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ φάνηκε να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Έτσι το όποιο ενδιαφέρον περιορίστηκε σε επιμέρους τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης όπου ”οι ενδιαφερόμενες δυνάμεις” έδωσαν κινητικότητα και σημαντικά ημερήσια κέρδη.

Από τις μετοχές του FT 20 μάλλον απογοήτευσε το οριακά αρνητικό κλείσιμο της Εθνικής παρά τις σημαντικές χθεσινές απώλειες και το θετικό σημερινό ξεκίνημα όπως και του ΟΠΑΠ που συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

Από εκεί και πέρα αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha και Folli Follie, ακόμα σημαντικότερα για ΚΑΕ, Τιτάνα, κέρδη για Πειραιώς, ΔΕΗ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής, Γερμανού, Hyatt, Intracom και ΟΤΕ.

Αντίθετα εκτός των Εθνική και ΟΠΑΠ, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, 3Ε, ΕΛΤΕΧ, Cosmote, ενώ πτώση κατέγραψαν Εμπορική, ΕΛΠΕ, Motor Oil. Ο Γ.Δ. με συνεχείς εναλλαγές προσήμων κινήθηκε μεταξύ 3.679,17 και 3.702,39 μονάδων για να έρθουν οι δημοπρασίες και να τον κλείσουν αμετάβλητο στις 3.693,18, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών σαφώς μειωμένη μόλις και ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση σε τεχνική εικόνα. Αξίζει απλά επισήμανσης ότι η σημερινή ανοδική κορυφή ήταν χαμηλότερη της αμέσως προηγούμενης με ό,τι αυτό τεχνικά συνεπάγεται, ενώ σε μια ισχνή από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας συνεδρίαση στα παράγωγα οι εκεί εμπλεκόμενοι απλά ακολούθησαν την υποκείμενη διατηρώντας τις σημαντικότατες υποτιμήσεις.

Περίπου ισορροπημένη η τελική εικόνα με 124 ανοδικές μετοχές έναντι 131 πτωτικών παραταύτα το επιμέρους αγοραστικό ενδιαφέρον έδωσε σε 12 τίτλους κέρδη από 7% έως 19,05%.

Αναφορικά τις επιμέρους μετοχές με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή ΕΒΙΚ και Intrakat, σημαντική κινητικότητα και ημερησία κέρδη για τη Γενική και τη Λάμψα, συνέχισαν ανοδικά Τεχνικές Εκδόσεις και Παίρης, ενώ υπό συνθήκες μπορεί να έχει ενδιαφέρον η κίνηση που καταγράφεται σε Μαξίμ, Μουζάκη, Δούρο, MLS, Κορδέλλου, Τεξαπρέτ, Ελφίκο ΑS Company και Μινέρβα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v