Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 72.230 νέες δωρεάν (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ενώ παύει η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 786.000 μετοχών της εταιρίας EFG Eurobank Ergasias. Επίσης, ξεκινά η καταβολή του μερίσματος της Chipita, ενώ οι ΝΕΛ, REDS και Τέρνα πραγματοποιούν γ.σ. Αποκοπή μερίσματος για τις Notos Com Συμμετοχές, Audio Visual, Κρι - Κρι, Αφοί Κορδέλλου και Ζάμπα.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Αποκοπή μερισμάτων

Notos Com Συμμετοχές: 0,12 ευρώ.

Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος: 0,10 ευρώ.

Κρι - Κρι: 0,073 ευρώ.

Αφοί Κορδέλλου: 0,01 ευρώ.

Ζάμπα: 0,30 ευρώ.

Καταβολή μερίσματος

Chipita: 0,06 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων (ΔΙΑΣΔ) της εταιρίας ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ., συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 10/07/2006.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 72.230 νέες (KO) μετοχές της εταιρίας S & B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ A.E., που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 30.454.000 (ΚΟ) μετοχές.

* Παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χ.Α. οι 786.000 ίδιες (ΚΟ) μετοχές της ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., οι οποίες ακυρώνονται σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν.2190/1920. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 383.185.742 (ΚΟ) μετοχές.

* Το νέο σύνολο εισηγμένων ομολογιών της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. στο Χ.Α. διαμορφώνεται σε 356.950 & 76.850 ομολογίες, μετατρέψιμες αντίστοιχα σε ισάριθμες (ΚΟ) και (ΠΟ) μετοχές.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 21.360 νέες (ΚΟ) και οι 440 νέες (ΠΟ) μετοχές της ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 93.201.489 (KO) και 11.088.654 (ΠΟ) μετοχές.

* Οι μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 2 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίζεται η 12/07/2006.

Γενικές συνελεύσεις

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στη Μυτιλήνη, επί του πλοίου της Εταιρίας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5 του Κ.Ν. 2190/1920.

2. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στη Μυτιλήνη και επί του πλοίου της Εταιρείας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αίτημα της Τράπεζας FBB- First Business Bank S.A. για Κεφαλαιοποίηση μέρους του δανείου ποσού ύψους (Euro 3.366.500) σε μετοχές της Εταιρείας.

2. Έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρείας ύψους μέχρι Euro 90.000.000 και χορήγηση σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

REDS Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 09:30, στα γραφεία της Eταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ, Λ. Ριανκούρ 78α, στο Δήμο Αθηναίων, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση τμήματος του λογαριασμού ”Έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο” με αύξηση της ονομαστικής αξίας της τιμής της μετοχής και Ταυτόχρονη Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της τιμής της μετοχής, προς το σκοπό μερικής διαγραφής ζημιών παρελθουσών χρήσεων - Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

2. Διάφορες Ανακοινώσεις.

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 09:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, Λ. Μεσογείων 85, 11526 Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Λήψη απόφασης για την έκδοση κοινού Ομολογιακού Δανείου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και τους επιμέρους όρους και προϋποθέσεις αυτού.

Διάφορα

* Το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, είναι το ακόλουθο:

- στις 11:00, θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη

- στις 12:00, θα συναντηθεί με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββα Τσιτουρίδη

- στις 18:00, θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με θέμα: ”Για ένα αποτελεσματικό Κράτος”. Η εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

* Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε συνεργασία με το ”MEGARON PLUS”, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ”Για ένα Αποτελεσματικό Κράτος”, στις 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα ”Banquet”.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Μάιος).

Ευρωζώνη

- Λιανικές πωλήσεις (Μάιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v