Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από το εξωτερικό και ”stock picking”

Σε αναζήτηση τάσης από το εξωτερικό (ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων) αναμένεται να επιδοθεί η Σοφοκλέους, ενώ δεν αποκλείεται σχετική κινητικότητα σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης, τους οποίους το ”έξυπνο χρήμα” μπορεί να θεωρήσει ”επενδυτικές ευκαιρίες”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με πιθανότερο σενάριο την πλευρική κίνηση, οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση θεωρώντας ότι η τάση (ελλείψει ουσιαστικών ειδήσεων) θα έρθει από το εξωτερικό.

Στο διεθνές κλίμα, μετά τη χθεσινή αργία της Wall Street, η εικόνα δείχνει από ουδέτερη έως ελαφρώς πτωτική, όχι μόνο λόγω των απωλειών που κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια (πιθανόν εδώ να έπαιξαν ρόλο και οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων της Β. Κορέας), αλλά και λόγω του πτωτικού ανοίγματος των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Όσον αφορά στη Σοφοκλέους, και αν συνεχιστεί η ”αδύναμη” εικόνα που επιδεικνύουν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι, το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον θα περιοριστεί σε μετοχές μεσαίας και πολύ περισσότερο μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς εδώ και κάποιες συνεδριάσεις το ”έξυπνο χρήμα” φαίνεται να βρίσκεται σε αναζήτηση ”επενδυτικών ευκαιριών”.

Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση όσον αφορά στην τεχνική εικόνα. Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε να δίνει ενδοσυνεδριακές ανοδικές αντιδράσεις με συνεχώς φθίνουσα κορυφή, οπότε οποιαδήποτε κίνηση μέχρι τις 3.753-3.760 μονάδες μόνο ως τεχνική αντίδραση επιτρέπεται να εκλαμβάνεται. Αντίθετα, οι στηρίξεις οριοθετούνται στις 3.662,3.641 και 3.595 μονάδες.

Παρά τις υποτονικές συνεδριάσεις συνεχίζεται το ενδιαφέρον για την Αγορά Παραγώγων, όπου χθες τουλάχιστον τα ξένα χαρτοφυλάκια λόγω και της αργίας στη Wall Street ήταν απόλυτα αδρανή. Ωστόσο, όσοι δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά συνεχίζουν να είναι πεισματικά απαισιόδοξοι, να διατηρούν τις σημαντικότατες υποτιμήσεις, ενώ συνεχίστηκε και ο δανεισμός τίτλων, με τον σημαντικότερο να καταγράφεται σε μετοχές της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v