Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις οδηγούν χαμηλότερα

Απόλυτα εναρμονισμένη, αν όχι χειρότερη, με την εικόνα των διεθνών αγορών η Σοφοκλέους, κινείται χαμηλότερα έχοντας τον τραπεζικό κλάδο στο ρόλο του ”οδηγού”. Από εκεί και πέρα, ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου οι διαθέσεις των όποιων αγοραστών θα φανούν ευκρινέστερα μετά τις 14:00.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Απόλυτη επιβεβαίωση όσων εκτιμούσαν ότι ελλείψει ειδήσεων η Σοφοκλέους θα αναζητήσει τάση από τις διεθνείς αγορές.

Το πτωτικό ξεκίνημα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λοιπόν, φαίνεται να ακολουθεί και η Σοφοκλέους, με τον τραπεζικό κλάδο

(-1,60%) να ηγείται της πτώσης, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους κανένας ουσιαστικά δεν φαίνεται διατεθειμένος να ”βάλει πλάτη” στο Γενικό Δείκτη.

Εν τω μεταξύ, σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση αρκετά ”σχέδια επί χάρτου” προς το παρόν παραμένουν σχέδια, καθώς η σχετική βιαιότητα με την οποία υποχωρούν αρκετοί τραπεζικοί τίτλοι δημιουργεί τουλάχιστον επιφυλάξεις στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Είναι ενδεικτικό ότι ύστερα από 50 λεπτά συνεδρίασης μόνο ο τίτλος των ΚΑΕ καταγράφει σχετικά κέρδη και με θετικό πρόσημο διασώζονται ΟΠΑΠ και Εμπορική, ενώ, αντίθετα, αξιοσημείωτες έως σημαντικές απώλειες καταγράφουν Alpha Bank, Αγροτική, Εθνική (τελευταία μέρα άσκησης του δικαιώματος), Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Motor Oil, ΟΤΕ και Τιτάν.

Ο Γενικός Δείκτης στο πρώτο ημερήσιο βύθισμα έφτασε λίγο πάνω από τη στήριξη των 3.641 μονάδων και ο FTSE λίγο πάνω από τη στήριξη των 1.985, στηρίξεις οι οποίες θα ήταν καλό να μη διασπαστούν καθοδικά, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργήσει τουλάχιστον προβληματισμό η τεχνική εικόνα.

Ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι επιθετικές διαθέσεις που δείχνουν οι αγοραστές σε MLS και Μεσοχωρίτη, τα σημαντικά κέρδη μετά την αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών για τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ κινητικότητα παρατηρείται σε Albio, Τεξαπρέτ, CPI, Cyclon και Μαξίμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v