Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη σκιά των ευρωαγορών

Πτωτική συνεδρίαση, με σταδιακά επιδεινούμενη εικόνα. Οι δεικτοβαρείς τίτλοι με επικεφαλής τον τραπεζικό κλάδο διαμορφώνουν αρνητικές διαθέσεις, ενώ και οι ευρωαγορές λαμβάνουν μηνύματα από την Κορέα και επιτείνουν την κακή ψυχολογία. Ελάχιστοι είναι οι διακρινόμενοι στο ταμπλό. Απώλειες υπεράνω των 3 ποσοστιαίων μονάδων για Εθνική, Πειραιώς και Coca Cola. Στο 5 προς 1 η αναλογία πτωτικών/ ανοδικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.631,83 μονάδες, με απώλειες 1,66%, καθώς οι εναλλασσόμενες βολές από πλευράς πολιτών σε δεικτοβαρείς τίτλους διαμορφώνουν ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα και διαθέσεις, με τη Σοφοκλέους να καταγράφει απώλειες σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Είναι ενδεικτικό πως από τις μετοχές του FTSE με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται Εμπορική και ΟΠΑΠ, ενώ, αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς και Coca Cola και μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων Αγροτική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Intracom και Ελληνική Τεχνοδομική.

Ιδιαίτερα κακή η εξελισσόμενη τεχνική εικόνα, καθώς ο Γενικός Δείκτης διέσπασε καθοδικά με εντυπωσιακή ευκολία τις στηρίξεις στις 3.662 και 3.641 μονάδες και ”απειλεί” να θέσει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη στις 3.595 μονάδες.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τον FTSE, ο οποίος ως επόμενη στήριξη έχει τις 1.972 και 1.957 μονάδες, ενώ το -2,11% του τραπεζικού δείκτη καταδεικνύει ποιος οδηγεί τη σημερινή πτώση.

Σχετικά υποτονική η μέχρι στιγμής συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους, απόλυτα δικαιωμένους, να συντηρούν και σε ορισμένες περιπτώσεις να αυξάνουν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης και όχι μόνο.

Ιδιαίτερα κακή η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 5, ενώ από τους ελάχιστους διακριθέντες τίτλους ξεχωρίζουν Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Ablio, MLS, Νίκας και Μεσοχωρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v