Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Νέο” πλαίσιο αστικής ευθύνης για Κεφαλαιαγορά

Δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι οποιουδήποτε για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία αρμοδιοτήτων τους τα μέλη του Δ.Σ. και το εν γένει προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τα όσα ορίζει τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γ. ΑΛογοσκούφης.

”Νέο” πλαίσιο αστικής ευθύνης για Κεφαλαιαγορά
Δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι οποιουδήποτε για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία αρμοδιοτήτων τους τα μέλη του Δ.Σ. και το εν γένει προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό ορίζεται σε τροπολογία που κατέθεσε σήμερα υπό μορφή προσθήκης στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδοτική μίσθωση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Η τροπολογία συνεχίζει: ”Κατ΄ εξαίρεση, οι παραπάνω ευθύνονται εφόσον δολίως προβαίνουν σε παραβίαση του χρηματιστηριακού απορρήτου, σε πράξεις χειραγώγησης της αγοράς ή σε κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών που κατέχουν”.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομίας τονίζουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί επικαιροποίηση υφιστάμενου νόμου (και συγκεκριμένα διάταξης του νόμου 2836 του 2000) για λόγους απλοποίησης και προκειμένου να προστεθεί και η περιγραφή της πράξης χειραγώγησης αγοράς για το πεδίο ευθύνης των μελών του Δ.Σ. και του προσωπικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ελ. Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v