Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Εθνική ”βαραίνει” την αγορά

Παρά το στενό εύρος διακύμανσης και το θετικό ξεκίνημα, η Σοφοκλέους δείχνει να αγνοεί το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών και να γυρίζει σε αρνητικό πρόσημο. ”Κύριος υπαίτιος” ο τίτλος της Εθνικής, ο οποίος παρά τα αρχικά κέρδη, στην πορεία βρέθηκε να υφίσταται σημαντικές πιέσεις, με ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτες μέχρι τώρα συναλλαγές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα που έφερε τον Δείκτη μέχρι τις 3.637,91 μονάδες και παρά το σχετικά θετικό κλίμα που παρουσιάζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, λίγο πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους έχει απωλέσει όλα τα αρχικά κέρδη, έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και μάλιστα βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας.

”Κύριος υπαίτιος” για την κίνηση αυτή ο τίτλος της Εθνικής, ο οποίος παρά το ότι ξεκίνησε με θετικό πρόσημο και αξιοσημείωτα κέρδη, γρήγορα γύρισε στο ”κόκκινο” και μάλιστα πλησιάζει να καταγράψει απώλειες 2 ποσοστιαίων ομάδων, ενώ σε αρνητικό πρόσημο, παρά το θετικό ξεκίνημα, έχει γυρίσει και ο τίτλος της Alpha Bank.

Από εκεί και πέρα θεωρείται περίπου φυσιολογική η κίνηση των υπόλοιπων τίτλων, όπου σταδιακά συρρικνώνουν τα όποια αρχικά κέρδη, και αρκετοί από αυτούς έχουν γυρίσει και σε αξιοσημείωτες απώλειες, όπως οι ΟΠΑΠ και Cosmote.

Με σαφείς ενδείξεις επιφύλαξης οι οποίες κινήσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση (περισσότερες από 150 μετοχές μετά 60 λεπτά δεν έχουν κάνει πράξη), ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους, σχετικές ανοδικές διαθέσεις επιδεικνύουν Νηρέας, Μεσοχωρίτη, Microland, Σελόντα, AS Company, Γρηγόρης και Μουζάκης.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ, από τα οποία οι 970.000 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ σχετική κινητικότητα παρουσιάζεται στην αγορά παραγώγων, όπου κάποιες διστακτικές κατ αρχήν αγορές, έχουν γίνει αιτία μικρής μείωσης των υποτιμήσεων.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης ζητούμενο παραμένει τουλάχιστον η επιστροφή του Δείκτη σε θετικό πρόσημο, ενώ οι λεγόμενες ”περιφερειακές δυνάμεις” ασφαλώς και θα περιμένουν την εικόνα που θα δημιουργήσουν τα blue chips για να αποφασίσουν αν θα επανέλθουν ενεργά μετά τις 13:55.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v