Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Οι μετοχές των Fourlis Συμμετοχών, ΓΕΚΕ, MLS, Λάμψα και Ίλυδα διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2005. Επίσης, οι εταιρίες Ζήνων και ΟΤΕ πραγματοποιούν γ.σ., ενώ ανακοινώνεται ο εθνικός και εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή Ιουνίου.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Αποκοπή μερισμάτων

Fourlis Συμμετοχών: 0,02 ευρώ (μέρισμα), 0,13 ευρώ (προμέρισμα 2006).

ΓΕΚΕ: 0,51 ευρώ.

MLS Πληροφορική: 0,013 ευρώ.

Λάμψα: 0,05 ευρώ.

Ίλυδα: 0,018 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ZHNΩΝ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, Κανάρη 5, στα Γλυκά Νερά Αττικής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Λήψη αποφάσεως για την αλλαγή χρήσεως μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

ΟΤΕ Α.Ε.: Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 16:00, στο Διοικητικό Μέγαρο του Οργανισμού, Κηφισίας 99, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ακύρωση 432.490 ιδίων μετοχών, λόγω παρέλευσης τριετίας από την απόκτησή τους με ταυτόχρονη μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας (άρθρο 5 του Καταστατικού), κατά ποσόν που αντιστοιχεί στις ακυρούμενες μετοχές, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 12 του Κ.Ν. 2190/1920 και μεταφορά του σχηματισθέντος αποθεματικού αγοράς ιδίων μετοχών σε έκτακτο αποθεματικό.

2. Τροποποίηση των άρθρων 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο), 25 (Εξαιρετική απαρτία και πλειοψηφία) και 33 (Διάθεση κερδών) του ισχύοντος σήμερα Καταστατικού, τα οποία, μετά την τροποποίηση και την αναρίθμηση του Καταστατικού με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 22ας Ιουνίου 2006, φέρουν τους αριθμούς 5, 24 και 32, αντίστοιχα. Κωδικοποίηση των άρθρων του Καταστατικού.

3. Εκχώρηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εξουσίας να αυξάνει το Μετοχικό Κεφάλαιο με έκδοση νέων μετοχών ή να εκδίδει ομολογιακά δάνεια με την έκδοση ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές μέσα σε πέντε χρόνια από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με μια ή περισσότερες αποφάσεις του και για ποσό ίσο με το ύψος του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά την ημέρα λήψης της σχετικής απόφασης από τη Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 εδ. β’ σε συνδυασμό με το άρθρο 3α παρ. 1 εδ. β’ του Κ.Ν. 2190/1920 σε συνδυασμό με τις σχετικές διατάξεις του Καταστατικού.

4. Διάφορες ανακοινώσεις.

Διάφορα

* Το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, έχει ως ακολούθως:

- στις 11:00, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Samir Sharifov.

- στις 12:00, θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφα.

* Στο Ελσίνκι μεταβαίνει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σ. Τσιτουρίδης, όπου θα λάβει μέρος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Ιουλίου 2006.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή (Ιούνιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

Αγγλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Μάιος).

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Μάιος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ιούλιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v