Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Γεωπολιτικές εξελίξεις-επιτόκια στο επίκεντρο

Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα καθορίσει τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ για τα επιτόκια αλλά και εν μέσω φημολογίας περί συνέχισης των πυραυλικών δοκιμών της Β. Κορέας. Στο επίκεντρο και σήμερα οι όποιες επιχειρηματικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα.

ΑΧΕ: Γεωπολιτικές εξελίξεις-επιτόκια στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Βελτίωση της εικόνας στην αγορά αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis, ενώ κατεύθυνση θα δώσουν για μια ακόμη φορά οι ευρωπαϊκές αγορές.

Επιφυλακτικά υψηλότερα αναμένει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι και σήμερα θα παραμείνει χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών, ενώ η αστάθεια πιθανών θα συνεχιστεί, καθώς φημολογείται η συνέχιση των πυραυλικών δοκιμών από την πλευρά της Βορείου Κορέας.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες που οδήγησαν σε χαμηλότερο επίπεδο τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές, επηρέασαν χθες τη Σοφοκλέους. Για μια ακόμη συνεδρίαση, αναφέρει η Εγνατία Finance, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις όποιες επιχειρηματικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, ενώ ρόλο θα παίξει και η απόφαση της ΕΚΤ, σήμερα, για τα επιτόκια. Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή δεν αναμένει κάποια σημαντική αλλαγή του κλίματος.

Τι έγινε χθες: Οι ισχυρές πιέσεις από τις ρευστοποιήσεις, εν μέσω της αδυναμίας που επέδειξαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη 2% χαμηλότερα. Οι τράπεζες υποαπέδωσαν για μια ακόμη φορά, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v