Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις... επιφυλάξεις ο πρώτος ρόλος

Η παρατεταμένη αδυναμία των δεικτοβαρών μετοχών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, φαίνεται να ακυρώνει τη θετική συμβολή των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης να βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας. Μια πρώτη προσπάθεια αντεπίθεσης των αγοραστών στον τίτλο της Εθνικής δεν δείχνει να στέφεται με επιτυχία.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ούτε η απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, ούτε το θετικό κλίμα που συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται να συγκινεί τη Σοφοκλέους, καθώς η όποια προσπάθεια αντίδρασης από πλευράς αγοραστών στον τίτλο της Εθνικής, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να αποδίδει, με τους πωλητές να επιστρέφουν δριμύτεροι και μαζί με αυτούς και ο Δείκτης στα χαμηλά ημέρας.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά τις μετοχές του FTSE, κάποια προσπάθεια περιορισμού των απωλειών παρατηρείται στον ΟΠΑΠ, σχετικά ανοδική κίνηση στον ΟΤΕ που βρίσκεται στο υψηλό ημέρας με κέρδη 1,18%, αξιοσημείωτα κέρδη για Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, συνεχίζονται οι πιέσεις στην Cosmote, ενώ απώλειες μεγαλύτερες της μιας ποσοστιαίας μονάδας με ελάχιστες συναλλαγές καταγράφει ο τίτλος των ΚΑΕ.

Από εκεί και χαμηλότερα, ελάχιστες συγκινήσεις από πλευράς αγοραστών, καθώς η επιφύλαξη είναι παρούσα στη Σοφοκλέους, και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό.

Καθίσταται πλέον πασιφανές συνεδρίαση με συνεδρίαση ότι αν ο τραπεζικός κλάδος δεν δώσει σημαντική ανοδική αντίδραση, το πιο αισιόδοξο σενάριο για τον Γενικό Δείκτη είναι η πλευρική κίνηση, ενώ η μονότονη εικόνα που παρουσιάζει η αγορά (λίγο πριν συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης, περίπου 100 τίτλοι δεν έχουν κάνει πράξη), έχει περιορίσει την μεικτή αξία συναλλαγών στα 75 εκατ., από τα οποία τα 7,6 αφορούν πακέτα.

Περισσότερο ενδιαφέρουσα δείχνει η συνεδρίαση στην αγορά Παραγώγων, όπου μετά από πολλές συνεδριάσεις, οι εκεί εμπλεκόμενοι δείχνουν σχετικά αισιόδοξοι, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των υποτιμήσεων στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης λήξεως Ιουλίου.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, σχετικό ενδιαφέρον για Intrakat, Νηρέα, Μεσοχωρίτη, Lavipharm, τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και λίγους ακόμα τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v