Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Εθνική ”αποφασίζει” την τάση

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον τίτλο της Εθνικής, καθώς αυτός καλείται να διαμορφώσει κλίμα και διαθέσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Θετική η συνεισφορά της Coca-Cola. Για μια ακόμα συνεδρίαση αρνητική η εικόνα του ΟΠΑΠ, ενώ στην επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζουν ορισμένοι τίτλοι που δείχνουν απλώς ότι θέλουν σταθερό κλίμα για να κινηθούν υψηλότερα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η Εθνική με τον ΟΠΑΠ οδήγησαν τον Δείκτη στο χαμηλό ημέρας, η Εθνική με την Coca-Cola έδωσαν την ανοδική αντίδραση, σε μια συνεδρίαση που εξελίσσεται σε ελαφρώς αρνητικό διεθνές κλίμα και απ’ ό,τι φαίνεται όλα θα ”παίζονται” μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά στον FTSE, διέσπασε καθοδικά τη στήριξη στις 1.957 μονάδες, έδειξε να κρατά την επόμενη στις 1.944 και τώρα κινείται οριακά υψηλότερα των 1.960 μονάδων, ενώ λίγο καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης στην Αγορά Παραγώγων, όπου με λίγες συναλλαγές επιχειρείται περαιτέρω μείωση των υποτιμήσεων.

Μικτή η εικόνα στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, με αρκετούς τίτλους να δείχνουν διαθέσεις ανοδικής κίνησης, όπως Albio, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Ελληνικά Καλώδια, ΕΛΓΕΚΑ, Βαλκάν, Σιδενόρ, αλλά και περισσότερες από 100 μετοχές να μην έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής συναλλαγή (παρά το γεγονός ότι συμπληρώνεται μια ώρα συνεδρίασης) και αυτό θεωρείται τουλάχιστον αποκαρδιωτικό.

Για τη συνέχεια της συνεδρίασης και με δεδομένο ότι ο Δείκτης εναλλάσσει συνεχώς πρόσημα, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον, αλλά προς το παρόν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου αδυνατούν να δώσουν πρόβλεψη για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE με αξιοσημείωτες απώλειες Εμπορική και Cosmote, ενώ σημαντική κινητικότητα και αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη καταγράφει μέχρι στιγμής ο τίτλος της Αγροτικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v