Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρά η Σοφοκλέους

Σχετική βελτίωση του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, ακόμα καλύτερη η εικόνα στη Σοφοκλέους, που επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν ότι απλώς σταθερότητα του δείκτη χρειάζεται προκειμένου να υπεραποδώσει σημαντικός αριθμός επιμέρους τίτλων. Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων, ο τίτλος της Coca Cola.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Περιορίζονται οι απώλειες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βελτιώνεται η εικόνα στη Σοφοκλέους, με κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους να διαμορφώνουν θετικότερο κλίμα και ορισμένες ”περιφερειακές” μετοχές σε προσπάθεια υπεραπόδοσης.

Ασφαλώς μέχρι στιγμής την παράσταση ”κλέβει” ο τίτλος της Coca Cola, με κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

Με οριακά θετικό πρόσημο η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζονται οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ, ενώ με μέχρι στιγμής αξιοσημείωτες απώλειες οι ΚΑΕ και Εμπορική.

Ο Γενικός Δείκτης, λίγο πριν συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης, βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.622,44 μονάδες, με κέρδη 0,48%, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 84 εκατ., από τα οποία τα 9,5 αφορούν πακέτα.

Με λίγο καλύτερη εικόνα εξελίσσεται η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, όπου παρά τις σχετικά μειωμένες μέχρι στιγμής συναλλαγές σημειώνεται περαιτέρω μείωση των υποτιμήσεων όσον αφορά τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης λήξεως Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά επιμέρους μετοχές, ξεχωρίζουν ΕΒΖ, Albio, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Λεβεντέρης, Δούρος, Veterin, Intrakat, Ελληνικά Καλώδια, FORTHnet και Βαλκάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v