Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ταλαιπωρία” με φτωχούς τζίρους

Συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών και χαμηλότερων προσδοκιών. Για μια ακόμη ημέρα λείπουν οι σημαντικές ”βοήθειες” από δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ ιδιαίτερα περιορισμένο δείχνει το ενδιαφέρον για επιμέρους μετοχές. Σημαντικός αριθμός τίτλων με μηδενικές συναλλαγές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση περιορισμένων συναλλαγών και ακόμα περισσότερο περιορισμένων προσδοκιών, με σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη ενδιαφέροντος, ακόμη και σε επιμέρους τίτλους, δείχνει να έχει τελείως διαδικαστικό χαρακτήρα και αν πάρει κάποιος τον πρώτο λόγο, αυτοί πιθανότατα θα είναι οι πωλητές, συνυπολογιζόμενου και του αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Μετά τη συμπλήρωση τριών ωρών συνεδρίασης, ο τζίρος ξεπερνά τα 48 εκατ., από τα οποία τα 5,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ αρκετές δεκάδες επιμέρους μετοχές δεν έχουν καν κάνει πράξη.

Από εκεί και πέρα, στις πιέσεις του ΟΠΑΠ σταδιακά προστίθενται σχετικές πωλήσεις σε Intracom και ΔΕΗ και κατά δεύτερο λόγο σε Folli Follie, οπότε λίγοι δεικτοβαρείς τίτλοι μένουν να διατηρήσουν τις όποιες ισορροπίες, μεταξύ αυτών με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο η Ελληνική Τεχνοδομική και οριακά θετικό πρόσημο για Ελληνικά Πετρέλαια, ΚΑΕ, Motor Oil, ενώ κίνηση σε λίγο υψηλότερα επίπεδα προσπαθεί να συντελεστεί στον τίτλο της Εθνικής.

Αργά αλλά σταθερά επιβαρύνεται η αναλογικά ανοδικών/πτωτικών μετοχών, η οποία διαμορφώνεται ήδη στο 1 προς 2, και έτσι σε καμιά περίπτωση δεν φαίνεται κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο.

Συμπερασματικά, συνεχίζεται η ταλαιπωρία της αγοράς, ενώ η διαφορά με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις είναι ότι έχει περιοριστεί σημαντικότατα το ενδιαφέρον για κινήσεις σε επιμέρους μετοχές, κάτι που μέχρι στιγμής έχει σαν αποτέλεσμα μόλις 6 τίτλοι να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v