Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλευρική κίνηση για το ΧΑ βλέπει η Εγνατία Finance

Η πλευρική κίνηση για αρκετό διάστημα είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμά η Εγνατία Finance στην εβδομαδιαία έκθεσή της. Οι τράπεζες, οι οποίες προσφάτως δίνουν τον ”τόνο” στην ελληνική αγορά, θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν το κλίμα και αυτή την εβδομάδα, καθώς εκκρεμούν οι εξελίξεις, ιδιαίτερα στην Εμπορική.

Πλευρική κίνηση για το ΧΑ βλέπει η Εγνατία Finance
Η πλευρική κίνηση για αρκετό διάστημα είναι το επικρατέστερο σενάριο για τις ευρωπαϊκές αγορές –και κατ’ επέκταση για τη Σοφοκλέους- όπως εκτιμά η Εγνατία Finance στην εβδομαδιαία έκθεσή της.

Στην εγχώρια αγορά, οι τράπεζες, οι οποίες προσφάτως δίνουν τον ”τόνο” στην ελληνική αγορά, θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν το κλίμα και αυτή την εβδομάδα, καθώς εκκρεμούν οι εξελίξεις, ιδιαίτερα στην Εμπορική.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο τραπεζικός κλάδος θα συνεχίσει να κινείται στο ”ρυθμό” των εξαγορών και συγχωνεύσεων και των φημολογούμενων συμφωνιών, ιδιαίτερα αφού η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου είναι ακόμα μακριά.

Η Εγνατία Finance συνεχίζει να δείχνει προτίμηση στις ελληνικές τράπεζες, στα τρέχοντα επίπεδα, με την Εθνική Τράπεζα (αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ), την Alpha Bank και την EFG Eurobank να αποτελούν τα ”αγαπημένα picks”.

Επίσης, θετικά βλέπει την Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα Πειραιώς, αν και προτιμά να περιμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την πρόταση για την Εμπορική, καθώς και τις προθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την Κύπρου, πριν αποφασίσει να τις συμπεριλάβει στη λίστα των top picks.

Μεταξύ άλλων, δείχνει προτίμηση στις μετοχές των ΟΤΕ, Cosmote, Coca Cola 3E, Τιτάν, Motor Oil, Ελληνικών Πετρελαίων, Ελληνικής Τεχνοδομικής, J&P Άβαξ, Frigoglass, Άττικα, Blue Star, Μινωικών Γραμμών, Σαράντη, Notos, Jumbo και Fourlis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v