Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο οι νέες μετοχές της Εθνικής

Μια ήρεμη χρηματιστηριακή εβδομάδα αναμένουν οι αναλυτές ότι θα είναι η τρέχουσα. Κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα αναζητηθεί για μια ακόμη φορά από τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την ΑΜΚ.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο οι νέες μετοχές της Εθνικής
Τι εκτιμάται για σήμερα: Κατεύθυνση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα αναζητήσει σήμερα η Σοφοκλέους, μετά και τις απώλειες που κατέγραψε η Wall Street την Παρασκευή. Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την ΑΜΚ.

Η Σίγμα Securities προβλέπει μια ”ήρεμη” εβδομάδα για τη Σοφοκλέους, αν και παραμένει επιφυλακτική εν όψει της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Εθνικής.

Το ίδιο περίπου σκηνικό με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας εκτιμά η Alpha Finance ότι θα επικρατήσει στη Σοφοκλέους. Το ενδιαφέρον θα στραφεί στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και το ντεμπούτο των νέων μετοχών της Εθνικής αύριο.

Απώλειες 2,1% κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η Σοφοκλέους, ενώ ο τζίρος ήταν ισχνός, διαφοροποιώντας την ελληνική αγορά από τις αναδυόμενες και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Εγνατία Finance αναμένει την επικράτηση της πλευρικής κίνησης στην αγορά, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο τραπεζικός τομέας, εν όψει των εξελίξεων στην Εμπορική.

Ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει και η Εθνική Τράπεζα, καθώς οι νέες μετοχές από την έκδοση δικαιωμάτων ξεκινούν να διαπραγματεύονται αύριο, 11 Ιουλίου.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Με κέρδη 0,3% έκλεισε την Παρασκευή η Σοφοκλέους, ενώ χαμηλός παρέμεινε ο όγκος των συναλλαγών, υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v