Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στο ”μέτωπο” της εξαγοράς της Εμπορικής, το ενδιαφέρον της Δέλτα για τη ΜΕΒΓΑΛ και η διένεξη μεταξύ της διοίκησης της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας και της κ. Χατζάκου, οι διαπραγματεύσεις στον ΟΤΕ για τις συμβάσεις εργασίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στο ”μέτωπο” της εξαγοράς της Εμπορικής, το ενδιαφέρον της Δέλτα για τη ΜΕΒΓΑΛ και η διένεξη μεταξύ της διοίκησης της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας και της κ. Χατζάκου, οι διαπραγματεύσεις στον ΟΤΕ για τις συμβάσεις εργασίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Δευτέρα.

Εμπορική: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προσφορών που κατέθεσαν οι Credit Agricole και η Τράπεζα Κύπρου για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας θα αναλύσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που θα συγκληθεί το αργότερο έως την Πέμπτη, σύμφωνα με την Ημερησία. Όπως αναφέρεται, η ανάλυση θα γίνει με βάση την έκθεση της J.P. Morgan που είναι ο σύμβουλος.

ΟΤΕ: ”Σκληρές” διαπραγματεύσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΤΕ με κύριο στόχο να κλείσουν τα ”ανοικτά” μέτωπα, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου ο Οργανισμός να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής στρατηγικού συμμάχου, γράφει η Ημερησία.

Alpha Bank: Σημαντική αύξηση αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα εμφανίσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ο όμιλος Alpha Bank. Όπως αναφέρει η Ημερησία, τα κέρδη μετά από φόρους για το α’ εξάμηνο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση που θα κυμαίνεται από 30% έως 40% έναντι 225,3 εκατ. ευρώ που ήταν το περυσινό εξάμηνο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πώληση της Alpha Ασφαλιστικής θα τονώσει με ρευστότητα τον όμιλο της Alpha Bank, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η τράπεζα διεκδικήσει την Εμπορική.

Τράπεζες: Κίνηση-ματ στην ελληνική τραπεζική αγορά, με στόχο να αποκτήσει ένα δίκτυο που θα αριθμεί περί τα 150 καταστήματα, σχεδιάζει το γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Caisse d’ Epargne, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ήδη στο μικροσκόπιό της έχει τεθεί κυρίως η Proton Bank με στόχο τον έλεγχο του 51% ίσως και μέσω δημόσιας πρότασης και δευτερευόντως η Aspis Bank, από την οποία όμως ζητούν αποσύνδεση από την Aspis Πρόνοια.

ΟΠΑΠ: Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη ο τζίρος του παιχνιδιού του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ολοκληρώθηκε χθες. Σύμφωνα με την Ημερησία, ο συνολικός τζίρος του παιχνιδιού κατά τις ημέρες της διεξαγωγής των Αγώνων ξεπέρασε τα 450 εκατ. ευρώ.

ΜΕΒΓΑΛ: Με ανακοίνωσή της η κα Χατζάκου την Παρασκευή κατηγορεί τη νέα διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ ότι αναδένειμαν αιφνίδια και αδικαιολόγητα τις μετοχές, ενώ η ίδια κατέχει άλλα ποσοστά από αυτά που γνωστοποίησε την Πέμπτη η γαλακτοβιομηχανία στην ανακοίνωσή της.

Eurodrip: Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης υποσχέθηκε η διοίκηση της Eurodrip κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης απαρτίας δεν συζητήθηκε το θέμα της σύναψης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 12 εκατ. ευρώ στην τακτική γενική συνέλευση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v