Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς διακοπών η αγορά

Συνεδρίαση εξαιρετικά μειωμένου ενδιαφέροντος και υποτυπωδών συναλλαγών, ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής διακριθέντες, ενώ μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση πιθανότατα περιμένουν μετά τις 14:00 για να διευκρινίσουν τις όποιες διαθέσεις τους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε συνεδρίαση υποτυπωδών συναλλαγών εξελίσσεται μέχρι στιγμής η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τις συζητήσεις στα περισσότερα χρηματιστηριακά γραφεία να περιστρέφονται γύρω από το Μουντιάλ και όχι στα δρώμενα της αγοράς.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης, περισσότερο από το μισό ταμπλό δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει πράξη (μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση μάλλον περιμένουν να δραστηριοποιηθούν μετά τις 14:00, όταν η υψηλή θα έχει δώσει κάποια δείγματα βραχυπρόθεσμης τάσης).

Από τις μετοχές του FTSE, με μηδενικές συναλλαγές τα ΚΑΕ, με συναλλαγές 605 τεμαχίων η Folli Follie, λιγότερο από 2.000 τεμάχια για Motor Oil και Τιτάν, ενώ από το τραπεζικό ταμπλό, με λιγότερες από 1.000 τεμάχια συναλλαγές οι Εγνατία κοινό και προνόμιο, Ελλάδος και Proton Bank.

Έτσι, το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον εστιάζεται στον τίτλο της Εθνικής που ξεκίνησε με σχετικές απώλειες και έχει ”γυρίσει” με θετικό πρόσημο, οριακά θετικό πρόσημο για Alpha και Εμπορική, όπως και για Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΤΕ, ενώ μετά την απεργία των πρακτόρων απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζεται και η απεργία... αγοραστών στον ΟΠΑΠ.

Σε μια τέτοια συνεδρίαση, όπου η μικτή αξία συναλλαγών μετά την παρέλευση μιας ώρας μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 17 εκατ., από τα οποία μάλιστα τα δύο αφορούν σε πακέτα, πιθανότατα να μη χρήζουν σχολίου ή αναφοράς οι όποιοι πρωταγωνιστές.

Απλώς αναφέρονται οι ανοδικές διαθέσεις των Μεσοχωρίτη, Διεκάτ, των θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, η σχετική κινητικότητα στη Βωβός, αλλά και οι σημαντικές πιέσεις στον τίτλο της ΕΒΙΚ, μετά τη δημόσια προσφορά που εκδηλώθηκε σε σαφώς χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v